Ποια είναι τα τρία τρόφιμα που «φρενάρουν» την όρεξη;

Επιστήμονες χρόνια τώρα αναζητούν το «μυστικό» που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά και να σταθεροποιήσουν το βάρος τους. Είναι γνωστό πως ο περιορισμός των θερμίδων και η άσκηση είναι η λύση στο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που μπορούν σύμφωνα με μελέτες να περιορίσουν την όρεξή μας και έτσι να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

1. Μήλα
Τα μήλα αποτελούν μια ιδανική λύση για σνακ ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν το αίσθημα της πείνας καθώς περιέχουν την πηκτίνη η οποία βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

2. Ξηρά δαμάσκηνα
Η κατανάλωση ξηρών δαμάσκηνων λειτουργεί ως καταστολέας της πείνας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυτικές ίνες και η σορβιτόλη των δαμάσκηνων σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα και μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και την επιθυμία για γλυκιά γεύση.

3. Μαύρη σοκολάτα
Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση λίγης ποσότητας μαύρης σοκολάτας μειώνει το αίσθημα της πείνας. Ενώσεις στη μαύρη σοκολάτα επιβραδύνουν την πέψη και μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.