Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι

Οι περισσότερες ξέρουμε ότι κάθε επίσκεψη στο κομμωτήριο για κούρεμα θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 μήνες. Όμως άλλες το τηρούν άλλες όχι. Αρκετές τυχαίνει να επισκέπτονται τον κομμωτή τους ακόμα και μια ή δύο φορές το χρόνο. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά ανάλογα με το μάκρος κάθε πότε θα πρέπει να κανονίζεις το κούρεμα σου

Αν έχεις κοντά μαλλιά

Οι ειδικοί λένε μεταξύ τριών και επτά εβδομάδων. Αν λοιπόν έχεις κάποιο πολύ κοντό καρέ ή ένα αυστηρό αντρικό τύπου κούρεμα για να μπορέσεις να το κρατήσεις στην εντέλεια θα πρέπει να ανανεώνεις το κούρεμά σου κάθε 3 εβδομάδες. Αν όμως έχεις ένα πιο χαλαρό haircut στο οποίο οι απαιτήσεις δεν είναι και πολύ υψηλές μπορείς να πας στον κομμωτή σου έπειτα από τέσσερις ακόμη και έξι εβδομάδες.

Αν έχεις μεσαία προς μακριά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου είναι υγιή και το κούρεμά σου είναι αρκετά απλό 3-4 επισκέψεις τον χρόνο στο κομμωτή σου αρκούν. Όσο πιο περιποιημένα έχεις τα μαλλιά τόσο λιγότερες επισκέψεις θα κάνεις στο κομμωτήριο. Όπου ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καθαρίσεις τις άκρες τους.

Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά

Οι ειδικοί στα μαλλιά συμβουλεύουν να επισκέπτεσαι το κομμωτήςιο κάθε 8 εβδομάδες τουλάχιστον. Αν τα μαλλιά σου φλερτάρουν με  την ανεπιθύμητη ψαλίδα ή αν τα επιβαρύνεις με χημικές επεξεργασίες ένα trimming κάθε οκτώ εβδομάδες θα καταφέρει να τα ανανεώσει και να τα κρατήσει  σε τέλεια φόρμα.