Γυμναστική και αδυνάτισμα

Όλοι γνωρίζουμε αν θέλουμε να χάσουμε κιλά και πόντους πρέπει να μπούμε σε πρόγραμμα γυμναστικής άμεσα. Η γυμναστική βοηθάει πολύ στο αδυνάτισμα. Όλοι οι διατροφολόγοι αλλά και οι γιατροί συνιστούν εντατική γυμναστική και καλή διατροφή για γρήγορο και πάνω από όλα υγιές αδυνάτισμα.

Η γυμναστική μπορεί να βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους και να προστατεύει από τον διαβήτη βελτιώνοντας την ικανότητα των κυττάρων του λίπους να καίνε θερμίδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Για να αδυνατίσετε, πρέπει να κάνετε μόνο αεροβική άσκηση

Σίγουρα η αεροβική άσκηση είναι αυτή που θα οδηγήσει σε καύση θερμίδων -επομένως και λίπους- και σε απώλεια κιλών. Όμως και οι ασκήσεις μυϊκής τόνωσης θα βοηθήσουν, όπως είπαμε ήδη, στη διατήρηση ή και την αύξηση του μυϊκού ιστού (που είναι μεταβολικά ενεργός), κάτι που συντελεί στην αύξηση του βασικού μεταβολισμού, δηλαδή στην καύση περισσότερων θερμίδων. Άρα, μην αφήνετε «τα βάρη» έξω από το πρόγραμμά σας, τα οποία όπως έχουμε εξηγήσει έχουν και πολλά άλλα οφέλη στην υγεία.

Πόση άσκηση χρειάζεται για να χάσω βάρος;

Για να κάψετε 1 κιλό λίπους, πρέπει να κάψετε 7.000 θερμίδες περίπου. Έτσι, αν χάνετε για παράδειγμα 350 θερμίδες σε μια προπόνηση, θα χρειαστείτε 20 προπονήσεις για να χάσετε 1 κιλό λίπους. Αν παράλληλα όμως προσέξετε λίγο και τη διατροφή σας και μειώσετε και την πρόσληψη θερμίδων κατά 350 θερμίδες, τότε θα χρειαστείτε το μισό χρόνο για να χάσετε αυτό το 1 κιλό. Έτσι, αν θέλετε να αδυνατίσετε, στοχεύστε σε τουλάχιστον 150 λεπτά γυμναστικής την εβδομάδα, δηλαδή 5 φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση. Αν μάλιστα μειώσετε και τις θερμίδες που παίρνετε, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως δεν πήρατε τα τελευταία σας 5-10 κιλά μέσα σε 1-2 μήνες, έτσι δεν πρόκειται και να τα χάσετε σε 1-2 μήνες!

Επισκεφτείτε γρήγορα έναν καλό διατροφολόγο ή αν υπάρχει πρόβλημα υγείας έναν ειδικό και μπείτε άμεσα σε ένα πρόγραμμα που θα σας φτιάξει τη διάθεση.