Αυτές είναι οι επικίνδυνες δίαιτες των διασήμων που πρέπει να αποφύγετε

Κατά καιρούς ακούμε για διάφορες δίαιτες, οι οποίες υπόσχονται άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ μάλιστα και αρκετοί διάσημοι της έχουν δοκιμάσει, οπότε γιατί όχι και εμείς!

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, αποδεικνύεται λάθος, καθώς σύμφωνα με τον Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολογίας, πολλές φορές οι «μοντέρνες» δίαιτες που ακολουθούν οι διάσημοι μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.

Έτσι, αν με αφορμή τα Χριστούγεννα ψάχνετε ένα γρήγορο τρόπο για απώλεια κιλών, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι δίαιτες – αστραπή δεν αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Η λίστα με τις επικίνδυνες δίαιτες που ανακοίνωσε ο Σύλλογος για μία ακόμη χρονιά, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημοφιλή Παλαιολιθική Δίαιτα, γνωστή ως Δίαιτα Paleo ή Δίαιτα του Ανθρώπου των Σπηλαίων.

Λέγεται πως τη συγκριμένη δίαιτα έχουν ακολουθήσει αγαπημένοι σταρ, όπως ο Μάθιου Μακόναχι και η Μέγκαν Φοξ, και επιβάλλει να αποφεύγουμε «μοντέρνες» επεξεργασμένες τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Σύλλογος τονίζει πως δεν πρέπει να αποφεύγουμε εντελώς τα γαλακτοκομικά, καθώς τα αποθέματα ασβεστίου του οργανισμού μας μπορεί να εξαντληθούν.

Μία αρκετά αλλόκοτη δίαιτα που περιλαμβάνεται στη λίστα, είναι και η Δίαιτα του Πηλού, την οποία, όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν θα πρέπει να καταπίνουν μια κουταλιά άργιλο την ημέρα, για να «αποτοξινωθούν και να παραμείνουν σε φόρμα»…

Ωστόσο, ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι η τακτική αυτή όχι μόνο δε βοηθά στο αδυνάτισμα, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, από δυσκοιλιότητα έως δηλητηρίαση από αρσενικό.

Στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης η Δίαιτα του Ημι-Χορτοφάγου (Vegan Before Six diet), την οποία φημολογείται πως ακολουθεί η Μπιγιόνσε.

Στο πλαίσιο αυτού του διατροφικού προγράμματος, ακολουθείται χορτοφαγική διατροφή μέχρι το απόγευμα, χωρίς περιορισμό στις ημερήσιες θερμίδες.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, «η χορτοφαγική διατροφή δεν είναι απαραίτητα υγιεινή διατροφή», ενώ βασικός κίνδυνος σε αυτό το διατροφικό πρόγραμμα είναι να ξεφύγουμε με τις θερμίδες και τα ανθυγιεινά συστατικά (ζάχαρη, λιπαρά κ.λπ.) από το απόγευμα και μετά.