Ποιες γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα

Αν και η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, εξακολουθεί να θεωρείται ένα θέμα ταμπού μέχρι και σήμερα, κυρίως για τις γυναίκες.

Ωστόσο, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σεξουαλικότητας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 196 γυναίκες, οι οποίες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την αυτοϊκανοποίηση και το σεξ. Αφού κατέγραψαν τις πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των δειγμάτων, οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα. Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία για σεξ.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν σε αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. Παράλληλα, όμως, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες.

Πηγή: onmed.gr

Πηγή : e-reportaz.gr