Πώς θα είστε υγιείς όλο το χειμώνα!

Η αλήθεια είναι πως το χειμώνα, λίγο το κρύο, λίγο οι απότομες βροχές, όλο και κάποιο κρυωματάκι θα αρπάξουμε, όλο και κάποια ίωση θα μας… γονατίσει! Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες, που αν τις υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από το χειμώνα!

Διαβάστε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς όλο το χειμώνα:

Η άσκηση σε καθημερινή βάση χαρίζει ευεξία, βελτιώνει τη φυσικά μας κατάσταση και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Εάν εντάξετε στην καθημερινότητά σας έστω και 10 λεπτά ήπιας άσκησης, βοηθάτε σημαντικά στην ενδυνάμωση του οργανισμού σας, και συμβάλετε στην ενίσχυση της άμυνάς του.

Αποφύγετε τους πολλούς καφέδες. Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μας κάνει πιο ευερέθιστους και αγχώδεις, γεγονός που επηρεάζει και τις σωματικές μας αντοχές.

Η καλή διατροφή είναι το Α και το Ω ενός υγιούς οργανισμού. Προσθέστε στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές, και δε θα χάσετε: τομάτα, πράσινο τσάι, κουρκουμάς, μπρόκολο, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, πορτοκάλι, φράουλες.

«Επενδύστε» στα Ω3 λιπαρά τα οποία είναι απαραίτητα για τη καλή λειτουργία του οργανισμού σας. Θα τα βρείτε στο σολομό, τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο κ.ά.

Διώξτε τα κρυολογήματα προτιμώντας το σκόρδο! Οι θειικές ενώσεις που περιέχει, συμβάλουν στην αύξηση της δραστικότητας των λεμφοκυττάρων Τ και των μακροφάγων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυώματος.