Ο ρόλος του λυκοπενίου στον καρκίνο

Σε νέα έρευνα, ομάδα επιστημόνων παρακολούθησε τη δραστηριότητά αντικαρκινικής ουσίας που περιέχεται στη ντομάτα.

Με χρόνια ερευνών στο University of Illinois, το εργαστήριο του John Erdman, έδειξε ότι το λυκοπένιο που περιέχεται στις ντομάτες μειώνει την ανάπτυξη των όγκων στον προστάτη σε διάφορα ζώα. Μέχρι τώρα δεν είχε τρόπο ο ερευνητής να παρακολουθήσει το μεταβολισμό του λυκοπενίου στον οργανισμό του ανθρώπου.

Η ομάδα ανακάλυψε ότι φυτικά βιοεργοστάσια μπορούν να ενσωματώσουν πιο βαρέα άτομα του άνθρακα σε φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του κινδύνου στο ανθρώπινο σώμα.
Η διαδικασία επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν τον ανθρώπινο μεταβολισμό λυκοπενίου. Έδειξε ότι όταν καταναλώνεται, το λυκοπένιο εμφανίζει αλλαγή στη χημική του δομή, που πιθανόν επηρεάζει την υγεία.

Τα ευρήματα παρέχουν νέες πληροφορίες για τη σωστή πέψη και πόσο γρήγορα το λυκοπένιο χάνεται από τον οργανισμό.
Ερευνητές καθόρισαν την ημιζωή του στον οργανισμό και κατανοούν τώρα ότι οι δομικές αλλαγές συμβαίνουν μετά την απορρόφηση του λυκοπενίου, εξήγησε ο John W. Erdman Jr.

Στο μέλλον, οι νέες τεχνικές θα μπορούσαν να βοηθήσουν ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα πώς το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο και τη βαρύτητα του καρκίνου στον προστάτη. Ο ερευνητής θεωρεί ότι θα μπορέσουν οι επιστήμονες να αναπτύξουν διατροφικές συστάσεις με βάση ενδείξεις για την πρόληψη του καρκίνου στον προστάτη.