Έρχεται η σοκολάτα που… εξαφανίζει τις ρυτίδες!

Μπορεί να ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει μια σοκολάτα, που επιβραδύνει σημαντικά τα σημάδια τους γήρατος!

Η… επαναστατική σοκολάτα με την ονομασία «Esthechoc», που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, υπόσχεται να χαρίσει στις 50άρες το δέρμα 20άρας, καθώς οι επιστήμονες κατάφεραν να την εμπλουτίσουν με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πρόκειται για την ασταξανθίνη που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την φλαβανόλη που μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες, τα αποτελέσματα που θα φέρνει η κατανάλωσή της θα είναι θεαματικά, καθώς βελτιώνει τη φυσιολογία του δέρματος και επαναφέρει τους δερματικούς βιοδείκτες των γυναικών ηλικίας 50-60 ετών στα επίπεδα των γυναικών ηλικίας 20-30 ετών.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι όσοι εθελοντές έτρωγαν καθημερινά και επί τρεις εβδομάδες τη σοκολάτα είχαν λιγότερη φλεγμονή στο αίμα και καλύτερη κυκλοφορία του, με αποτέλεσμα λιγότερες ρυτίδες.

Η «Esthechoc» θα παρασκευάζεται από την Lycotec, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, αποτελεί προϊόν 10 ετών ιατρικής έρευνας και δοκιμών σε περισσότερους από 3.000 εθελοντές.
Η επίσημη παρουσίαση του προϊόντος θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, στην 13η Παγκόσμια Σύνοδο Τεχνολογίας & Καινοτομίας Τροφίμων (GFTIS) , που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Η «Esthechoc» θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Βρετανία, σε συσκευασία που θα περιέχουν 21 πλακίδια (δόση για τρεις εβδομάδες), ενώ η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.