Γιόγκα και ευεξία

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί λόγοι για να ξεκινήσει κανείς την πρακτική της γιόγκα. Η γιόγκα θα αυξήσει την ευελιξία σας, θα ενισχύσει και θα ρυθμίσει τους μύες σας και να σας δώσει καλύτερη ισορροπία και στάση. Η γιόγκα μπορεί επίσης να καλωσορίσει βαθύτερη προσωπική ανάπτυξη, τόσο στις συναισθηματικές όσο και τις  πνευματικές σφαίρες. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε την αναπνοή σας, τις κινήσεις του σώματος, και τις σκέψεις, μπορείτε να επεξεργαστείτε και τα διάφορα θέματα που κρύβετε μέσα σας.

Με πολλούς τρόπους, η γιόγκα παίρνει τη μορφή του διαλογισμού, και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου της σιωπής και της ενδοσκόπησης, μπορείτε να επανασυνδεθείτε με το ποιοι πραγματικά είσαστε. Μερικές φορές είναι εύκολο να μας «πάρει από κάτω» ακούγοντας τα αρνητικά νέα στα μέσα ενημέρωσης, ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα. Στη γιόγκα, όλες οι εξωτερικές φωνές διαλύονται, επιτρέποντάς σας να επικοινωνήσετε με την εσωτερική φωνή σας, τον πιο ειλικρινή εαυτό σας. Η γιόγκα σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας, να καταστείλετε τις απογοητεύσεις σας, και να ξεπεράσετε τις ανησυχίες σας – και να χαιρετίσετε τη συναισθηματική αυτοθεραπεία.

Με την απελευθέρωση της έντασης, η γιόγκα σας επιτρέπει να δείτε την υγεία κάτω από ένα νέο πρίσμα, καθιστώντας ενεργές τις συνδέσεις στο σώμα στο μυαλό και στο πνεύμα. Όσο πιο διαισθητικοί γίνεστε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να ανταποκριθείτε σε άλλες μη λεκτικές μορφές επικοινωνίας. Η γιόγκα μπορεί να αυξήσει κυριολεκτικά το εσωτερικό επίπεδο της εμπάθειας και της συμπόνιας. Μπορείτε όχι μόνο να μάθετε πώς όλοι οι μύες και τα οστά σας είναι συνειδητά συνδεδεμένα, μπορείτε επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι ενέργειές σας συνδέονται με τον κόσμο γύρω σας και αλληλεπιδρούν σε όλες τις ψυχές. Στιγμές στο χρόνο γίνονται αντανακλάσεις, καθώς μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε άλλους. Όταν κάτι συμβαίνει σε σας, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε το ρόλο σας, ξεκινώντας από τον τρόπο που σκέφτεστε, τον τρόπο που ενεργείτε και ποιές προθέσεις έχετε για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Μπορείτε, επίσης, να μάθετε να συνδέεστε δυναμικά και να συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε όλοι μια συνδεδεμένη συνείδηση. Τι κάνουμε για τους άλλους, εμείς τί κάνουμε στους εαυτούς μας. Αποκλείοντας τον εξωτερικό κόσμο, τις προσδοκίες και τους φόβους του, μπορείτε να βρείτε ξαφνικά τον εαυτό σας σε νέα ύψη για αυτοεκτίμηση αλλά και εκτίμηση και αγάπη για όλους. Αυτό μπορεί να φέρει μια ενδυναμωτική αίσθηση πνευματικού σκοπού.

Όπως μπορείτε να αφήσετε να φύγει η σωματική ένταση, μπορείτε επίσης να αφήσετε να φύγουν οι αρνητικές σκέψεις και να ανοίξετε την καρδιά σας για την επούλωση. Η γιόγκα δεν είναι μόνο τέντωμα των μυών, είναι επίσης μια ανοιχτή πόρτα για το τέντωμα του χαρακτήρα και τη σύνδεσή σας σε όλα τα έμβια όντα. Η γιόγκα δεν είναι μόνο για την ενίσχυση της φυσικής στάσης του σώματος, είναι επίσης χρήσιμη για την ενδυνάμωση του πνεύματός σας -είναι χρήσιμη στο να αντιμετωπίσει τους φόβους σας που μπορεί να καταστρέφουν την ποιότητα της ζωής σας.