Γιατί τα fast food είναι πιο υγιεινά από τα εστιατόρια;

Ίσως το εκλεπτυσμένο rib-eye που βρίσκεται στο αγαπημένο σας εστιατόριο να μην είναι καλύτερο από ένα απλό burger από το τοπικό σας φαστφουντάδικο.

Σύμφωνα τουλάχιστον με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, οι άνθρωποι που έτρωγαν σε εστιατόρια λάμβαναν μεν περισσότερες βιταμίνες και κάλιο σε σχέση με όσους επέλεγαν να φάνε σε αλυσίδες γρήγορου φαγητού, αλλά από την άλλη μεριά κατανάλωναν και πιο επιβλαβή συστατικά.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από 18.000 ενήλικες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου οκτώ ετών, σύμφωνα με την Telegraph.

CholesterolHomeDiningFastFood

 
Τα ευρήματά τους; Όταν είστε για φαγητό έξω σε κάποιο εντυπωσιακό εστιατόριο, μπορεί να πληρώνετε αρκετά χρήματα για να φάτε… ένα σωρό χοληστερόλη.

Όσον αφορά τα delivery…; Προσπαθήστε να τρώτε σπιτικό φαγητό όσο το δυνατόν περισσότερο!

Σε σύγκριση με εκείνους που μαγειρεύουν στο σπίτι, όσοι τρώνε έξω, είτε σε εστιατόρια είτε σε fast-food, καταναλώνουν περισσότερο νάτριο, χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά.

Αλλά εδώ είναι η έκπληξη: όσοι τρώνε σε εστιατόρια απορροφούν πολύ περισσότερη χοληστερόλη και νάτριο από ότι αυτοί που τρώνε σε fast-food!

Προσοχή λοιπόν περισσότερο στο τι τρώτε, παρά στο που τρώτε!