Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

Γράφει η Ευθυμία Αθανασιάδου

Στην ζωή όταν βάζεις έναν στόχο, οι αντιξοότητες που συναντάς κατά την προσπάθεια σου, είναι αυτές που σε κάνουν να αντιληφθείς, κατόπιν εορτής βέβαια και αφού τα έχεις καταφέρει, πόσο πολύ θέλεις να τον πετύχεις! Σας έχει τύχει ποτέ να σας έρθουν τέτοιες αναποδιές στην ζωή σας που να θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να τις αντέξετε και να νιώθετε ότι ήρθε για σας το τέλος του κόσμου? Ε, λοιπόν εκεί συνήθως όλοι αντιδρούμε λάθος! Πανικοβαλλόμαστε με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα κι εκεί πελαγώνουμε.

Η σωστή αντίδραση είναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Αξιολογείστε πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα σας και ξεκινήστε τις ενέργειες που θα σας κάνουν είτε να το ξεπεράσετε, αν αυτό είναι δυνατόν, να το παρακάμψετε ή απλώς να το αφήσετε να υπάρχει στην ζωή σας χωρίς να παρεκκλίνετε καθόλου από το αρχικό σας στόχο!  Σκεφθείτε θετικά και κάνετε τον εαυτό σας να πιστέψει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ήρθαν για κάποιο λόγο στην ζωή σας ή ακόμη για να σας δείξουν ότι υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα σ αυτή την ζωή τα οποία τα είχατε ως δεδομένα! Μπορεί να σας πεισμώσουν και να προσπαθήσετε ακόμη περισσότερο. Καλό είναι κι αυτό γιατί θα σας διδάξει πως τίποτα στην ζωή δεν γίνεται χωρίς κόπο και προσπάθεια.

Δείτε το σαν μάθημα που θα σας κάνει να αντιμετωπίζετε πράγματα και καταστάσεις με το καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτελεσματικά αν επαναληφθούν γιατί θα έχετε την εμπειρία της γνώσης. Στην τελική μηδενίστε και κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή σας με καινούρια δεδομένα και παρακαταθήκες. Μην πέφτετε στην παγίδα να γίνετε αυτοκαταστροφικοί και μεμψίμοιροι, δεν υπάρχει λόγος!

Η ζωή είναι σαν ένα καρδιογράφημα με τα πάνω και τα κάτω του, τα καλά και τα άσχημα. Αν ήταν μια ευθεία γραμμή δεν θα ζούσαμε….Το σημαντικό όμως είναι όταν πέφτεις, να σηκώνεσαι όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί μόνον έτσι δεν θα χάσεις πολύτιμο χρόνο και θα βρεθείς πιο σύντομα κοντά στον στόχο σου. Γιατί όπως λέει κι ένας καλός φίλος, η ζωή είναι μικρή, ωραία και δύσκολη! Ζήστε την λοιπόν!!!!!!!!!!!