Πιάσατε το παιδί σας να λέει ψέμματα; Τότε σας έχουμε καλά νέα..!

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά αν πιάσετε το παιδί σας να λέει ψέμματα, ίσως να είναι καλό σημάδι! Τουλάχιστον με βάση όσα ισχυρίζεται νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Συγκεκριμένα, η μελέτη τονίζει το αυτονόητο. Ένα παιδί, όπως κι ένας ενήλικας, για να παρακολουθεί και να επαληθεύει τα ψέμματα που λέει, θα πρέπει να έχει εξαιρετική μνήμη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 135 παιδιά είχαν την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξουν τις απαντήσεις κατά τη διάρκεια ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων. Όλες οι κινήσεις καταγράφονταν από κρυφές κάμερες, γεγονός που τα παιδιά αγνοούσαν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είδαν τις απαντήσεις, αλλά στη συνέχεια το αρνήθηκαν, κατάφεραν να ξεπεράσουν με μεγάλη ευκολία τα ειλικρινή παιδιά σε ένα μεταγενέστερο τεστ μνήμης.

Πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά που έχουν καλύτερη μνήμη και αισθάνονται ότι μπορούν να παρακολουθήσουν αρκετές λεπτομέρειες, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με επιτυχία ένα ψέμα και να το καλύψουν επαρκώς με μια ιστορία.

Ενώ οι γονείς δεν αισθάνονται περήφανοι όταν ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά τους λένε ψέμματα, τώρα ενδεχομένως να αλλάξουν άποψη.

Φυσικά, δεν λέμε ότι τα παιδιά πρέπει να λένε ψέμματα, απλά λέμε ότι δεν είναι και το χειρότερο πράγμα στον κόσμο αν λένε και κανένα ψεμματάκι αραιά και που…