Γιατί σταματάμε το γυμναστήριο και πως να το αλλάξουμε

Tired fitness woman

10 Λόγοι που σταματάς το γυμναστήριο

  1. Βάζεις μακροπρόθεσμους στόχους και απογοητεύεσαι εύκολα
  2. Εκτελείς το ίδιο πρόγραμμα ή παρόμοιο για αρκετό χρονικό διάστημα
  3. Πας στο γυμναστήριο σε ώρες αιχμής και καθυστερείς να εκτελέσεις τις ασκήσεις σου
  4. Δουλεύεις περισσότερο απ’ότι πρέπει στα όργανα
  5. Κανονίζεις να πας γυμναστήριο με παρέα
  6. Αποφασίζεις να πας 2 ή το πολύ 3 φορές την εβδομάδα με μεγάλο ασκησιολόγιο
  7. Μπαίνεις στην διαδικασία σύγκρισης και απογοητεύεσαι
  8. Όταν το πρόγραμμα σου δυσκολεύει τα παρατάς
  9. Δεν δοκιμάζεις προγράμματα ή διαφορετικούς τρόπου εκγύμνασης
  10. Δεν προσαρμόζεις την διατροφή σου στο προπονητικό σου πρόγραμμα

10 Τρόποι για να μην σταματάμε σε κάθε δυσκολία.

  1. Βάλε βραχυπρόθεσμους στόχους με σωστό σχεδιασμό για να καταφέρεις τον απώτερο σου σκοπό
  2. Προσπάθησε να αλλάζεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε η προπόνησή σου να είναι ευχάριστη,να έχει εναλλαγές και να μην γίνεται μονότονη και βαρετή
  3. Προσπάθησε να πας στο γυμναστήριο σε off peak ώρες για να μην καθυστερείς,για να υπάρχει ροή και σωστή τήρηση των διαλειμμάτων
  4. Προσπάθησε να αποφύγεις τις πολλές ασκήσεις στα όργανα για να μην καθυστερείς και ρίχνεις τον ρυθμό της προπόνησής σου. Προτίμησε πολυαρθρικές ασκήσεις και ελεύθερα βάρη.
  5. Μην πηγαίνεις στο γυμναστήριο με παρέα.Ξεχνιέσαι με την κουβέντα,μεγαλώνεις τα διαλείμματά σου και καταλήγεις να εκτελείς το ασκησιολόγιο σου σε διπλάσια ώρα. Δεν είναι το γυμναστήριο για ατελείωτες συζητήσεις και ανταλλαγή θεωριών.
  6. Προτίμησε να πηγαίνεις περισσότερες μέρες με μικρότερη διάρκεια προπόνησης έτσι ώστε να μην σε κουράζεις ιδιαίτερα,να δουλεύεις με καλύτερο ρυθμό,να δουλεύεις ταυτόχρονα την φυσική σου κατάσταση και να κάνεις την επίσκεψή σου καθημερινότητα,ρουτίνα,ανάγκη.
  7. Μην κοιτάς τον διπλανό σου και απογοητεύεσαι. Παρατήρησε τον και προσπάθησε να δεις αν κάνει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει και χρησιμοποιήσε τον για παράδειγμα για παρότρυνση. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχει απλά φουσκώσει και να μην μπορεί ούτε να τρέξει,τότε συγκράτησε τον ως παράδειγμα προς αποφυγή.
  8. Όταν φτάνεις στα όριά σου μην τα παρατάς!Προσπάθησε να τα ξεπεράσεις,εκεί θα κάνεις την διαφορά και θα νιώσεις ικανοποίηση.
  9. Ένταξε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνεις.Κάνε μία μέρα pilates,yoga,spinning,ή ένα ομαδικό πρόγραμμα για να σπάσεις την ρουτίνα σου και να γυμναστείς διαφορετικά από αυτό που κάνεις καθημερινά.
  10. Μαζί με την προπόνησή σου πρέπει να ρυθμίσεις και την διατροφή σου! Όταν η προπόνησή σου είναι αερόβια χρειάζεσαι υδατάνθρακες,όταν έχεις πολλές αντιστάσεις και πιέσεις τότε θέλεις πρωτεΐνες.