Συνταγές για λεύκανση δοντιών με φυσικό τρόπο

Μπορείτε να κάνετε μια μίνι-λεύκανση δοντιών στο σπίτι, με οικονομικά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Δείτε ποια από αυτά προτείνει η Δρ Uchenna Okoye από το Κέντρο Αισθητικής Οδοντιατρικής Smiling Dental Group του Λονδίνου.

Φράουλα

Πολτοποιήστε μια ώριμη φράουλα, απλώστε λίγο από τον πολτό την οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε απαλά τα δόντια σας. Θα δείτε διαφορά μέσα σε δύο εβδομάδες. Η φράουλα περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να αποδυναμώσει το σκληρό εξωτερικό περίβλημα του δοντιού. Περιέχει όμως και το πολύ πιο ήπιο μηλικό οξύ. Όσο πιο ώριμη είναι η φράουλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά της σε μηλικό οξύ και μικρότερη σε κιτρικό οξύ. Το βούρτσισμα με πάστα φράουλας μοιάζει με την απολέπιση που κάνουμε στο δέρμα, καθώς βοηθά να απομακρυνθούν επιφανειακά υπολείμματα.

Μπανάνα

Φάτε τη θρεπτική μπανάνα αλλά μην πετάξετε τη φλούδα της! Το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο της μπανάνας απομακρύνουν τις κηλίδες από τα δόντια. Αφού φάτε τη μπανάνα, τρίψτε με την εσωτερική πλευρά της μπανανόφλουδας τα δόντια για δύο περίπου λεπτά. Θα δείτε αποτελέσματα εντός τριών εβδομάδων.

Μαγειρική σόδα

Βοηθά να απομακρυνθούν πλάκα και υπολείμματα από την επιφάνεια των δοντιών ώστε να μοιάζουν πιο λευκά. Επίσης, εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος που προκαλούνται από βακτήρια. Σε ένα ποτήρι, αναμείξτε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα με μισή κουταλιά του γλυκού νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο μείγμα και βουρτσίστε για ένα με δύο λεπτά. Προσοχή! Μην επαναλαμβάνετε πάνω από τρεις φορές το χρόνο, καθώς η υπερβολική έκθεση των δοντιών στη μαγειρική σόδα μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου.