Φυσικές μάσκες ομορφιάς με λεμόνι

Στυπτικό, αποτοξινωτικό, εφιδρωτικό, διουρητικό, αιμοστατικό, εντομοκτόνο, αναζωογονητικό: ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματα του αιθέριου ελαίου του λεμονιού, που βρίσκονται στη φλούδα του, είναι μακρύς. Προσθέστε το σε βάσεις ελαίων για μασάζ ή σε λοσιόν και καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα, τα κουρασμένα και βαριά πόδια, τις μυρμηγκιές.

Scrub για χέρια και πόδια

Τι θα χρειαστείτε:

1/2 φλιτζάνι καφέ ή μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο ή έλαιο τζοτζόμπα)

1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου (προαιρετικά)

Οδηγίες: Πανεύκολη συνταγή που αναζωογονεί τα κουρασμένα πόδια και λευκαίνει τους αγκώνες, τις φτέρνες και τα γόνατα. Ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κάντε μασάζ στις επίμαχες περιοχές. Προαιρετικά, προσθέστε στο μείγμα 2-3 σταγόνες τονωτικό αιθέριο έλαιο, π.χ. μέντα ή δεντρολίβανο. Ξεπλένετε με ζεστό νερό και απλώνετε μια ενυδατική που θα «κλειδώσει» την υγρασία.

Μάσκα προσώπου κατά της ακμής

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές μέλι

4 κουταλιές χυμό λεμονιού

3 κουταλάκια γιαούρτι

1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες: Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο

1-2 κουταλιές της μάσκας, ώστε να καλύψει όλο το πρόσωπο και αφήστε τη 15΄. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σκουπίστε ταμποναριστά. Η υπόλοιπη μάσκα διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Τα οξέα του λεμονιού βοηθούν στην απολέπιση και μειώνουν τις δυσχρωμίες, το ασπράδι ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας και το μέλι καταπολεμά τα βακτήρια.

Σπρέι κρατήματος για λεπτά μαλλιά

Τι θα χρειαστείτε:

1 λεμόνι

2 κούπες νερό

2 κουταλιές βότκα

Οδηγίες: Βάλτε το νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το λεμόνι κομμένο σε κομματάκια (μαζί με τη φλούδα). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί στο μισό η ποσότητα του υγρού. Έπειτα, βγάλτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει. Σουρώστε το μείγμα (ιδανικά με ένα κομμάτι τούλι) και βάλτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι-σπρέι. Τέλος, ρίξτε τη βότκα και ανακινήστε. Φυλάξτε το σπρέι σε δροσερό μέρος και θα διατηρηθεί για περίπου ένα μήνα.