Ειδικοί εξηγούν ποιο θεωρείται τελικά το ιδανικό στήθος

Ανατροπές σε δεδομένα πολλών ετών για τα αντρικά γούστα σε σχέση με το γυναικείο στήθος καταγράφει νέα επιστημονική έρευνα που έγινε από τα Πανεπιστήμια Charles της Τσεχίας και τη Σχολή Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Stirling της Βρετανίας

Τι εθνικότητας είναι το… στήθος σας;Οι πλαστικές επεμβάσεις για την αύξηση στήθους και η… υπερπροσφορά έχει αλλάξει την άποψη των ανδρών για το ποια τελικά είναι τα χαρακτηριστικά του τέλειου στήθους. Η μελέτη που έγινε σε τρεις ηπείρους, στην Αμερική (Βραζιλία), στην Αφρική (Καμερούν και Ναμίμπια) και στην Ευρώπη (Τσεχία) κατέδειξε πώς σε αντίθεση με παλαιότερες μελέτες, το μέγεθος δεν μετράει πλέον!

graph

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι άνδρες δήλωσαν ότι προτιμούν το στήθος της γυναίκας να είναι καλοσχηματισμένο και στητό παρά πολύ μεγάλο. Μάλιστα, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν πολύ μεγάλο στήθος στη γυναίκα, διότι το πιθανότερο είναι να έχει χαλάρωση και αν όχι, θα έχει σίγουρα σε μερικά χρόνια.

Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για το γυναικείο στήθος - ΑΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το στήθος αποτελεί ένδειξη γυναικείας γονιμότητας, αφού οι γυναίκες με μεγάλος στήθος έχουν και περισσότερα οιστρογόνα. Γι’ αυτό και μέχρι τώρα είχε επικρατήσει η πεποίθηση ότι οι άνδρες ενστικτωδώς (ή υποσυνείδητα) έλκονται από τις γυναίκες με μεγάλα προσόντα. Τα νέα στοιχεία όμως ανατρέπουν τα δεδομένα.

«Οι ατομικές προτιμήσεις ως προς το μέγεθος του στήθους παρουσίασαν ποικιλία, ωστόσο οι περισσότεροι συμμετέχοντες φάνηκε να προτιμούν περισσότερο το μεσαίο, παρά το μεγάλο μεγέθους στήθος» γράφουν οι ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Evolution and Human Behavior. Ωστόσο, συμπληρώνουν ότι η σφριγηλότητα του στήθους ήταν ένα γνώρισμα που βαθμολογήθηκε ως εξαιρετικά επιθυμητό από όλους τους συμμετέχοντες και είναι τελικά το νέο χαρακτηριστικό του στήθους που αναζητούν περισσότερο οι άντρες σε όλο τον κόσμο.