Τα 7 μυστικά των γυναικών που μεγαλώνουν με χάρη

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να δείχνει και να νιώθει υπέροχη σε κάθε ηλικία. Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε; Ποια είναι τα μυστικά του δέρματος, του σώματος, του μακιγιάζ αλλά και της υψηλής αυτοπεποίθησης που χρειαζόμαστε ανεξαρτήτως του τι αναγράφεται στην ταυτότητά μας;

Δεν κάνουν ακριβές δερματικές περιποιήσεις. Όλοι οι ειδικοί μας συμβουλεύουν ότι το μυστικό της αντιγήρανσης κρύβεται σε 3 βασικά προϊόντα: στο αντηλιακό, την ενυδατική και στα ρετινοειδή. Αν εφαρμόζουμε αυτά τα καλλυντικά από την ηλικία των 20, το δέρμα μας θα δείχνει πολύ νεότερο από μία γυναίκα που δεν το κάνει. Το αντηλιακό, συν τοις άλλοις, μας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες ενώ η ενυδατική λειτουργεί συμπληρωματικά με το νερό που πίνουμε. Τα δε ρετινοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Α που ενεργοποιεί το κολλαγόνο που προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων εκφράσεων.
Ασκούνται. Όποιο και αν είναι το κίνητρο για να γυμναστείτε, τώρα μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα. Ό,τι είναι καλό για το σώμα μας, είναι καλό και για το δέρμα. Οι έρευνες πάντα αποδεικνύουν ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που ασκούνται, έχουν την ίδια σωματική λειτουργία με νεότερους ανθρώπους.

Δεν κρύβονται πίσω από το μακιγιάζ. Όταν έχετε ρυτίδες, σακούλες ή πανάδες, η πρώτη κίνηση είναι να τις καλύψετε με μπόλικο κονσίλερ. Αντί να βάλετε πολλή ποσότητα, εφαρμόστε κρεμώδες ρουζ για φυσική λάμψη, λίγη υγρή βάση και πούδρα στην περιοχή Τ.

Είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση. Ο στόχος πρέπει να είναι να δείχνετε όσο καλύτερα μπορείτε και να μην χάνετε την προσωπική αίσθηση του στιλ. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που έχουν θετικά πιστεύω για τη γήρανση, ζούσαν 7,5 χρόνια περισσότερο από εκείνους που σκέφτονταν απαισιόδοξα.

Ανανεώνουν το στιλ τους. Έχουν προσωπική αίσθηση και δεν ακολουθούν συνέχεια τη μόδα, αλλά δεν μένουν και στάσιμες. Αλλάζουν τα μαλλιά ή την ντουλάπα τους όταν νιώθουν πως το χρειάζονται και αυτό τις κάνει να νιώθουν υπέροχα.

Δεν φοβούνται τις άσπρες τρίχες τους. Μία γυναίκα δείχνει υπέροχη και σοφιστικέ με ένα φυσικό λευκό καρέ.

Κοιμούνται αρκετά. Η κακή ποιότητα ύπνου αυξάνει τα ορατά σημάδια της γήρανσης αλλά μας κάνει να νιώθουμε και λιγότερο γοητευτικές. Οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες, επανέρχονται δυσκολότερα από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

ΠΗΓΗ