Ρεβιθοπουρές με φασκόμηλο και μήλο

Λείος και βελούδινος ο πουρές των ρεβιθιών. Τον ανεβάζουμε γευστικά με ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, φασκόμηλο και… ξινόμηλο!

Υλικά
250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1 κρεμμύδι ξερό, στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και κοπανισμένη
1/2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

Διαδικασία
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φασκόμηλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζουμί, σουρώνουμε τα ρεβίθια και αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αδειάζουμε τα ρεβίθια στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το ξύσμα, το λάδι και αλατοπίπερο. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος πουρές. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξινόμηλο και σερβίρουμε.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

ΠΗΓΗ