Ποιες είναι οι «θρεπτικές» συνήθειες που πρέπει να… μεταδώσουμε στα μικρά μας;

Όλα αυτά τα μικρά πράγματα, οι καθημερινές λεπτομέρειες όπως το βούρτσισμα των δοντιών έπειτα από κάθε γεύμα, το «παρακαλώ» ως απάντηση στο «ευχαριστώ», το μάζεμα του δωματίου και το στρώσιμο του κρεβατιού, είναι οι συνήθειες που στο μέλλον θα διαμορφώσουν τον αυριανό ενήλικα που θα έχουμε απέναντί μας. Ακριβώς για αυτό, επειδή τα παιδιά καταλήγουν να «αντιγράφουν» συμπεριφορές με τις οποίες έρχονται πιο συχνά σε αλληλεπίδραση, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, δίνοντάς τους ένα παράδειγμα το οποίο θα είναι ωφέλιμο για εκείνα στη μετέπειτα ζωή τους. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να φροντίσουμε από πολύ νωρίς να βάλουμε το «λιθαράκι» μας και στη διατροφή τους.

Υιοθετώντας πρωτίστως εμείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, έμμεσα έχουμε εξασφαλίσει ένα υγιές μέλλον για τα παιδιά μας. Υπάρχουν πολλές θρεπτικές και πεντανόστιμες τροφές που οι γονείς απολαμβάνουμε καθημερινά, οι οποίες χωρίς να κάνουν καμία «έκπτωση» στη γεύση, συμβάλλουν συγχρόνως σε μία καλύτερη διατροφή. Επειδή αυτές είναι που πρέπει να «συστήσουμε» απαραίτητα στα μικρά μας, ακολουθούν τρία… λαχταριστά παραδείγματα, τα οποία ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε παρέα.

Το πιο δροσιστικό πρωινό

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσεις ένα επιπλέον «boost» στην ημέρα σου, συνοδεύοντας το πρωινό σου με ένα δροσιστικό smoothie από φρούτα! Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για ένα ακόμη ρόφημα, αλλά ένα… περίπου «σνακ» υψηλής θρεπτικής αξίας. Προσθέτοντας γάλα, στοιχείο απαραίτητο για τα αγγελούδια μας, μπορεί το smoothie να γίνει η ιδανική «απάντηση» όλες εκείνες τις φορές που το μικρό σου παραπονιέται πως το στομαχάκι του γουργουρίζει, ενώ πριν λίγο ολοκλήρωσε το γεύμα του. Η συνταγή που έχω καταγράψει παρακάτω, είναι η συνήθεια που με τον καιρό έγινε λατρεία στο σπίτι μας και πλέον δεν λείπει καμία Κυριακή πρωί από την κουζίνα, αλλιώς… ποιος την ακούει τη μικρή μου! Η διαδικασία είναι σύντομη και απλή, αφού το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις τα φρούτα και να τα αναμείξεις σε ένα multi blender με τα υπόλοιπα υλικά που αναγράφονται παρακάτω, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Συγκεκριμένα θα χρειαστείς:

150 gr φράουλες
1 μπανάνα
½ κεσεδάκι γιαούρτι
1 πορτοκάλι (χυμό)
100 gr γάλα
2 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Super αβοκάντο για… super παιδιά!

Μία από τις τροφές που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει… φανατικό κοινό, είμαι το «πράσινο» superfood αβοκάντο! Ομολογουμένως πρόκειται για ένα φρούτο το οποίο στους περισσότερους δεν μας συστήθηκε από την παιδική μας ηλικία αλλά το γνωρίσαμε πολύ αργότερα. Εφόσον λοιπόν, στην ενήλικη πλέον ζωή μας το απολαμβάνουμε σε τόσες πολλές συνταγές και με τόσους διαφορετικούς τρόπους, δεν μπορούμε παρά να το «γνωρίσουμε» στα παιδιά μας. Το αβοκάντο έχει αμέτρητα οφέλη όπως μέταλλα, λίπη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού και θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο, τα οποία συντελούν στην υγεία των οστών και του αίματος. Δες την παρακάτω φωτογραφία για να πάρεις έμπνευση και σκέψου έναν εξίσου διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο να κάνεις την αρχή με τα μικρά σου!

ΠΗΓΗ