Οι 11 λόγοι που πρέπει να κοιμόμαστε φορώντας μόνο το άρωμά μας!

Αν και για ορισμένους αποτελεί ταμπού το να κοιμούνται γυμνοί, ακόμα και όταν βρίσκονται μόνοι τους στο κρεβάτι τους, μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Huffington Post δείχνει πως τα οφέλη του «γυμνού ύπνου» είναι πάρα πολλά για να τα αγνοήσουμε!

Διαβάστε γιατί, σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς, όταν κοιμόμαστε πρέπει να φοράμε μόνο… το άρωμά μας!

Οι πιτζάμες κοστίζουν

Αυτός ο λόγος βρίσκει άμεση εφαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα, όπου έχουμε υιοθετήσει εδώ και καιρό το «κόψε από όπου μπορείς». Μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρός, αλλά παραμένει μια πραγματικότητα!

Ανακούφιση από άγχος και κατάθλιψη

Σύμφωνα με τη Huffington Post, όταν ένας άνθρωπος κοιμάται γυμνός δίπλα στο σύντροφό του, το σώμα του απελευθερώνει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας, η οποία βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου, αλλά και τη σεξουαλική ζωή.

Βαθύτερος ύπνος 

Όταν κανείς κοιμάται γυμνός, βοηθά το σώμα να διατηρηθεί σε μια πιο σωστή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να κάνει πιο βαθύ και απολαυστικό ύπνο.

Για πάντα νέοι!

Η ζέστη φέρνει γήρανση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Με το να κοιμάστε γυμνοί, βοηθάτε το σώμα σας να επιτύχει την ιδανική θερμοκρασία για αντιγήρανση!

Ελευθερία

Όσοι κοιμούνται γυμνοί μιλούν για μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας και χαλάρωσης, αφού τίποτα δεν τους περιορίζει και δεν τους ενοχλεί.

Καλή λειτουργία του οργανισμού

Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην μπορεί να κάψει το λίπος.  Παράλληλα, το να κοιμόμαστε γυμνοί επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης για να αποφύγουμε την εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, την πείνα, τη διατάραξη του ύπνου και τη μειωμένη λίμπιντο.

Αυτοεκτίμηση

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του, το να κοιμηθεί γυμνός, σίγουρα, θα τον βοηθήσει να συμφιλιωθεί πιο εύκολα με τον εαυτό του.

Καλή υγεία των γεννητικών οργάνων

Κι όμως, ο γυμνός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών!

Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

Οι πιτζάμες με λάστιχα πολλές φορές εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος, μην αφήνοντας, μεταξύ άλλων, το σώμα μας να ξεκουραστεί πλήρως.

Λαμπερό δέρμα

Όταν κάποιος είναι γυμνός, το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα με ακμή ευνοούνται ιδιαίτερα.

Περισσότερη ενέργεια

Όταν κάποιος κοιμάται γυμνός, ξυπνά με περισσότερη ενέργεια, αποφεύγοντας τη νωθρότητα που προκαλεί η ζέστη.

Πηγή : e-reportaz.gr