Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Botox σε νεαρή ηλικία

Για τους σημαντικούς κινδύνους που κρύβει το δημοφιλές Botox όταν γίνεται σε νεαρή ηλικία, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί μετά από σχετική μελέτη επισημαίνουν ότι το Botox μπορεί να εμποδίσει την ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη των νέων, καθώς προκαλεί παράλυση των μυών του προσώπου, που «εκφράζουν» τα συναισθήματα. Μάλιστα, τονίζουν τη σημαντικότητα του προβλήματος καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι κάτω των 25 καταφεύγουν στο Botox.

Όπως αναφέρει η Έλεν Κόλιερ, νοσοκόμα σε αισθητικές επεμβάσεις η οποία συμμετείχε στη μελέτη, οι εκφράσεις του προσώπου μας δεν εκφράζουν μόνο τα συναισθήματά μας, αλλά μπορούν και να τα επηρεάσουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας άνθρωπος χαμογελάει, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή του, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά μόνο τους μύες του προσώπου του!

«Ως ανθρώπινα όντα η ικανότητά μας να επιδεικνύουμε ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκφράσεις του προσώπου. Αν κανείς εξαλείψει αυτές τις εκφράσεις σε μικρή ηλικία, μπορεί να ανακόψει τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του ατόμου», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κόλιερ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παραπάνω λόγοι οδήγησαν και τον πρόεδρο της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, Ράχιβ Γκρόβερ, στο να δηλώσει ότι είναι ηθικά λανθασμένο να χορηγείται Botox σε εφήβους.