Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε ποπ κορν

Επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή αποδεικνύεται η κατανάλωση ποπ κορν σε συνδυασμό με κάποιο αναψυκτικό, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποπ κορν πολλών κινηματογραφικών αιθουσών και θεάτρων, και διαπίστωσαν τα εξής… απίστευτα:

Ένα ποπ- κορν μεσαίου μεγέθους και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος περισσότερο των 60 γραμμαρίων, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με φυσιολογική κατανάλωση τροφής τριών ημερών. Ένα και μόνο σνακ, δηλαδή, συγκεντρώνει, επί της ουσίας, όλα τα ανθυγιεινά στοιχεία που περιέχονται σε τρία μεγάλα χάμπουργκερ!

«Το λίπος που περιέχεται στην εν λόγω τροφή είναι ίσο με μια ράβδο βουτύρου και οι θερμίδες ισοδυναμούν με δύο ράβδους βουτύρου», δήλωσε χαρακτηριστικά διατροφολόγος σχολιάζοντας τη μελέτη, και υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το κορεσμένο λίπος θα καταλήξει τελικά στις αρτηρίες, φράσοντάς τις, κάτι που αποτελεί τον Νο1 παράγοντα για την πρόκληση καρδιοπάθειας. «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τρώει μια πολύ μικρή ποσότητα τροφής άνευ σημασίας, αλλά στην ουσία καταναλώνει μια επιβαρυντική τεράστια ποσότητα», προσθέτει.

Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης, ότι προσθέτοντας επιπλέον υλικά στο ποπ κορν μας, αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τους κινδύνους για τον οργανισμό μας, καθώς αυτόματα εκτοξεύεται στα ύψη και η ποσότητα του επικίνδυνου κορεσμένου λίπους.