Τα μοιραία λάθη στο μακιγιάζ και πως να διορθωθούν

Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχετε κοιτάξει μία άλλη γυναίκα σχολιάζοντας αρνητικά το μακιγιάζ της. Μήπως όμως κάποιες φορές άθελα σας έχετε κάνει και εσείς μερικά από αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά λάθη;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα, προκύπτει από την ανάγκη των γυναικών να καλύψουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούν πολύ ανοιχτόχρωμο concealer. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει σαν αποτέλεσμα αντί να καταφέρουν να κρύψουν τους μαύρους κύκλους να δημιουργούν νέους αλλά αυτή τη φορά…λευκούς. Το concealer, για να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται, θα πρέπει να είναι ένα μόνο τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση του δέρματος.

Η υπερβολή συμβαίνει αρκετές φορές και με το make up. Δεν ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα βάζουμε τόσο περισσότερες ατέλειες καλύπτονται. Αντιθέτως, το make up θα πρέπει να είναι σχεδόν διάφανο, ελαφρύ και να αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Καλύτερα να φαίνονται κάποια ψεγάδια, όπως οι φακίδες, παρά το make up να είναι τόσο βαρύ ώστε να δημιουργεί την αίσθηση ενός άλλου προσώπου.

Το ίδιο γίνεται και με τις πολλαπλές στρώσεις από μάσκαρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες στρώσεις δεν μεγαλώνουν τις βλεφαρίδες αντιθέτως τις κάνουν να κολλάνε μεταξύ τους φτάνοντας στο σημείο να μην ξεχωρίζουν. Ο ιδανικός αριθμός είναι η μάσκαρα να απλώνεται δύο φορές και η δεύτερη φορά να είναι τόσο άμεση ώστε να μην έχει προλάβει να στεγνώσει η πρώτη.

Από την άλλη, όλο και πιο συχνά τελευταία, συναντάμε φρύδια πολύ λεπτά και στη συνέχεια βαμμένα πολύ έντονα. Αυτό που θα πρέπει να υπάρχει είναι ισορροπία. Το σχήμα είναι απαραίτητο να πατάει στο φυσικό τόξο των φρυδιών. Αν χρειαστεί να γεμίσει δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έντονο μολύβι αλλά λίγο πιο ανοικτό από το κανονικό χρώμα των φρυδιών.

Τέλος το περίγραμμα στα χείλη είναι το επόμενο σημείο που γίνεται λάθος. Το μολύβι δεν θα πρέπει να είναι πιο σκούρο από την απόχρωση του κραγιόν. Η τάση αυτή αποτελεί φαινόμενο παλαιότερων δεκαετιών. Το μολύβι των χειλιών πρέπει να είναι ίδιο χρώμα με το κραγιόν αλλά ελαφρώς πιο έντονο.

Το πιο σημαντικό σημείο στο μακιγιάζ είναι ο τρόπος που απλώνονται τα προϊόντα. Αυτό που θα πρέπει να κυριαρχεί είναι η ομοιομορφία στα μάγουλα, στα μάτια και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε τα σωστά πινέλα. Ας μην ξεχνάμε πως όσο πιο πολύ δουλεύουμε κάθε προϊόν με το πινέλο τόσο πιο ωραίο και πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ