6 λόγοι που η μονογαμία είναι καλύτερη και «συμφέρουσα» επιλογή  

1. So simple
Οι παράνομοι δεσμοί έχουν την δολοπλοκία τους (πρέπει να σκαρφίζεσαι τρόπους για να συναντιέστε) και ενίοτε το δράμα τους – τι γίνεται όταν ο ένας από τους δυο δεν μείνει απλά στον πόθο και περάσει στον έρωτα και τις αγάπες; Στέλνε μηνύματα, σβήνε μηνύματα, παίρνε το κινητό παντού μαζί σου, τρέμε ποιον θα συναντήσεις στο δρόμο, βγαίνοντας από το σπίτι του ή το ξενοδοχείο.

2. Safe sex 
Αν είστε από εκείνες που ζητάνε πιστοποιητικό υγείας, πριν προχωρήσουν στη σεξουαλική πράξη, τότε πάμε πάσο. Αν όχι, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι η συνεύρεση με διαφορετικούς εραστές ενέχει κινδύνους για την υγεία σου. Κοινώς, το σεξ πολλοί αγάπησαν, τα κονδυλώματα ουδείς!

3. Στρες 
Το άγχος, όπως όλοι πλέον ξέρουμε πολύ καλά, έχει επιπτώσεις στην ψυχολογική και σωματική μας υγεία. Το γεγονός του «μυστικού» δημιουργεί μια αναστάτωση που αυξάνει το στρες, κι ενώ πας για τη χαρά να σου μείνει τελικά ένα μόνιμο σφίξιμο στο στομάχι. Και σίγουρα αυτή η παράλληλη ζωή θα σου δημιουργήσει έναν εκνευρισμό, μάλλον καθόλου ευχάριστο.

4. Απόσπαση προσοχής
Η σεξουαλική αρτιότητα με τον παράνομο δεσμό μπορεί να αργήσει ή να είναι εφήμερη καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος αλλά και η εξοικείωση να δώσει και να διεκδικήσει ο καθένας αυτά που μπορεί και θέλει. Στο μεταξύ, έχεις «παρατήσει» τις όποιες προσπάθειες και το όποιο ενδιαφέρον με το σύντροφο σου.

5. Ρίσκο 
Είσαι σίγουρη ότι για αυτόν το δεσμό αξίζει να χωρίσεις με τον σύντροφο σου; Είσαι σίγουρη ότι δεν θα συμβεί κάποια αναποδιά και τελικά αποκαλυφθεί η παρανομία σου; Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνδρες μπορούν και τα ξεπερνούν αυτά τα στραβοπατήματα και άλλοι όχι. Επομένως, ένας χωρισμός είναι πάντα πιθανός μετά την αποκάλυψη της… παράνομης ζωής σου. Αξίζει;

6. Ιδανικά και αξίες 
Σημαντικό είναι να νιώθουμε καλά και ήσυχοι με τον εαυτό μας. Ορισμένες θεωρούν πολύ σημαντικό τον σεβασμό και τη ειλικρίνεια απέναντι στο σύντροφο τους. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία δεν χρειάζεται να παρασύρεσαι από τη «μόδα» της εποχής και να το παίξεις άνετη, κατηγορώντας αργότερα τον εαυτό σου και γεμίζοντας τύψεις.

Tip: Η μονογαμία είναι ξενέρωτη, όταν οι δυο σύντροφοι αδιαφορούν για τις ανάγκες και τις σεξουαλικές επιθυμίες του άλλου. Διαφορετικά, η ασφάλεια του μόνιμου μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τις πιο δημιουργικές και ανατρεπτικές εμπειρίες.    

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ