«Θέλουμε γιατρούς για τα παιδιά μας» – Οι Κερκυραίοι ζητούν την άρτια λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου

Μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχημάτισαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες Κερκυραίοι που ζητούν την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου και την άμεση κάλυψη των κενών από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παιδιά πιάστηκαν όλοι μαζί από το χέρι και «αγκάλιασαν» το Γενικό Νοσοκομείο σε μία ένδειξη στήριξης των ιατρών, αλλά και σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Η σημερινή, ειρηνική, πρωτοποριακή, κινητοποίηση ξεκίνησε μετά από το κάλεσμα του Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας, που παρακίνησαν όλους τους γονείς και τα παιδιά να βρεθούν στο χώρο του νοσοκομείου και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

«Είμαστε απλά γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατό η Παιδιατρική Κλινική της Άρτας να έχει 16 παιδιάτρους, το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων πάνω από 20 και η Κέρκυρα να έχει δύο. Είμαστε νησί και πολλές φορές είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας Σπύρος Κασίμης και προσέθεσε: «Πρέπει επιτέλους η πολιτεία μας να καταλάβει ότι πέρα από τους 110.000 κατοίκους που έχει αυτό το νησί, έχουμε και 200.000 παιδιά που έρχονται να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς τους . Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των παιδιών μας. Η μοναδική Παιδιατρική Κλινική του μοναδικού νοσοκομείου που διαθέτει το νησί μας καταρρέει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασίμης.

Η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής βασίζεται σε δύο γιατρούς επικουρικούς και έξι νοσηλευτές, ενώ κλήθηκε και μία παιδίατρος από το Νοσοκομείο του Ρίο να κάνει έξι εφημερίες κατά το μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Κώστα Γρηγορόπουλο, έχει ήδη ζητηθεί μία ακόμη θέση ενός τρίτου επικουρικού παιδιάτρου, που θα καλυφθεί τον ερχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ), Φοίβος Κακαβίτσας, «το Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσεί, καθώς μέχρι τέλους του χρόνου λήγει και η θητεία επτά επικουρικών ιατρών, ενώ η Παιδιατρική Κλινική είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, αφού οι δύο εναπομείναντες ιατροί δεν θα αντέξουν άλλο. Εμείς θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει όρθιο το Νοσοκομείο Κέρκυρας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κακαβίτσας, ο οποίος αναμένεται αύριο με αντιπροσωπεία και άλλων ιατρών του Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, να βρεθούν στην Πάτρα, στην 6Η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα των ζητημάτων.

«Σε πρώτη φάση αυτό που ζητείται άμεσα από του Κερκυραίους είναι η στελέχωση της Παιδιατρικής με επαρκή αριθμό ιατρών και η άμεση λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Ευθύνης Νεογνών, καθώς η επί σειρά ετών υποτυπώδης στελέχωση και η μη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Ευθύνης υπαγορεύει τη σχεδόν καθημερινή ανάγκη διακομιδής σε άλλα νοσοκομεία, με υπέρογκο κόστος για το κράτος και τις οικογένειες. Τα ημίμετρα και οι προσωρινές λύσεις, πέρα από τους κινδύνους, τον αποπροσανατολισμό και τη δημιουργία ψευδαισθήσεων, έχουν οδηγήσει μεγάλο αριθμό ιατρών στην έξοδο από το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ιατρών » επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας Σπύρος Κασίμης και σημείωσε πως «σήμερα είναι μόνο η αρχή, αυτή η πρωτόγνωρη δράση θα είναι η αρχή του αγώνα μας για να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ