Σε δίκη η πρώην διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων

Μια ενδιαφέρουσα δίκη διεξάγεται την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Τρικάλων, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία, προς επίρρωση βεβαίως της άποψης ότι, ως χώρα, δεν φτάσαμε τυχαία σε αυτό το χάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ενημέρωσης», με απόφαση της εισαγγελέως Αγγελικής Γκουγκουλούδη, στο εδώλιο θα καθίσουν εννέα άτομα τα οποία κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος από κοινού, νόθευση εγγράφου από υπάλληλο, και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2010 και αφορά στην τότε διοικήτρια Αθηνά Πέτσα, στα μέλη του Δ.Σ. Χρύσα Δραγούτσου, Νικόλαο Ράκο, Χρήστο Γκίμτσα, Σταυρούλα Κόσσυβα, Δέσποινα Παπαχρήστου και στους υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος Στυλιανή Παπαβασιλείου και Νικόλαο Δελιτζιά.

Πιο συγκεκριμένα η παραπάνω διοίκηση, τον Οκτώβριο του 2010, αποφάσισε ομόφωνα να παρατείνει την σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού του νοσοκομείου ΑΝΑΞ Α.Ε. για ένα δίμηνο, από  12-10- 2010 μέχρι 11-12-2010.

Όμως, ω του θαύματος, από το πρακτικό της απόφασης εξαφανίστηκαν οι φράσεις «για δύο μήνες» και «έως 11-12-2010»! Η νόθευση του εγγράφου έδωσε το δικαίωμα στην εν λόγω εταιρεία να συνεχίσει την εργολαβία και τις εργασίες στο νοσοκομείο, ενώ κανονικά θα έπρεπε όπως είχε αποφασιστεί, με την παρέλευση του διμήνου, να συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του ιδρύματος και να αποφασίσει τι θα πράξει μέχρι να ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει τακτικός διαγωνισμός που είχε ήδη δρομολογηθεί. Με τον τρόπο αυτό η παράταση των εργασιών της εν λόγω εταιρείας ολοκληρώθηκε στις 26-4-2011!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ