Ο ΙΣΑ ζητά από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει του νέους γιατρούς διασφαλίζοντας καλή εκπαίδευση και επαγγελματικές προοπτικές

• 3.000 νέοι γιατροί είναι άνεργοι ενώ καθημερινά δύο γιατροί μεταναστεύουν στο εξωτερικό
• Οι εκπρόσωποι των νέων γιατρών παρουσίασαν τα αιτήματά τους στο Δ.Σ του ΙΣΑ

Να ληφθεί μέριμνα για τους νέους γιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία και την υποαπασχόληση, ζητά από την πολιτεία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Μάλιστα ο ΙΣΑ, πρόκειται να κάνει ηχηρή παρέμβαση, στο υπουργείο Υγείας, με την οποία θα ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα, για την στήριξη των νέων γιατρών, την εκπαίδευσή τους και τις επαγγελματικές προοπτικές που οφείλει να παρέχει η πολιτεία προκειμένου να ανακοπεί η μετανάστευση στο εξωτερικό.
Τα σημαντικά αυτά θέματα, συζητήθηκαν στο πλαίσιο του σημερινού ΔΣ του ΙΣΑ, στο οποίο εκλήθησαν οι εκπρόσωποι των νέων γιατρών, να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους. Οι νέοι γιατροί αναφέρθηκαν στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν όπως είναι η ανεργία, η αλλαγή στις λίστες των επικουρικών γιατρών με τη μη δημοσιοποίηση των κενών θέσεων και το μη δικαίωμα επιλογής από το ενδιαφερόμενο της θέση που θα τοποθετηθεί. Ακόμη αναφέρθηκαν στο υποχρεωτικό αγροτικό που καθυστερεί την έναρξη ειδικότητας, -ενώ θα έπρεπε η στελέχωση των αγροτικών ιατρείων να γίνει από γενικούς γιατρούς – καθώς και στις καθυστερήσεις της αποπληρωμής των εφημεριών που καθιστά δύσκολη την επιβίωσή τους.
«Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για τους νέους γιατρούς, προκειμένου να διασφαλιστούν οι συνθήκες που θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους ώστε να σταματήσει η μετανάστευσή τους, στο εξωτερικό που αποτελεί αιμορραγία για τη χώρα μας. Περισσότεροι από 3.000 νέοι γιατροί στην Αθήνα είναι άνεργοι και πολλοί ακόμα είναι υποαπασχολούμενοι. Ενώ καθημερινά δύο γιατροί της Αθήνας ,εγκαταλείπουν την Ελλάδα και αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ . Πατούλης.
Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, αποφάσισε να κάνει παρέμβαση, στο υπουργείο Υγείας, για τα αιτήματα των νέων γιατρών και μεταξύ των άλλων να διεκδικήσει:
• Να ανοίξουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, για όλους τους γιατρούς.
• Να προκηρυχτούν μόνιμες θέσεις, στα Δημόσια νοσοκομεία.
• Να δοθεί επίδομα επιβίωσης ως κίνητρο, για τους γιατρούς που θα διοριστούν στην περιφέρεια.
• Να αποπληρωθούν άμεσα οι εφημερίες.
• Να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία υπαίθρου
• Να εξασφαλιστούν νέα κονδύλια, μέσω του ΕΣΠΑ για την στήριξή τους.
• Να κατοχυρωθεί κατώτερος μισθός εργαζομένων γιατρών σε ιδιωτικές κλινικές και πολυϊατρεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ