Coconut oil: ανακαλύψτε τα μυστικά του

Τα οφέλη για την υγεία μας από το λάδι καρύδας ποικίλουν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η περιποίηση των μαλλιών, η περιποίηση του δέρματος, η ανακούφιση από το στρες, η διατήρηση ενός ισορροπημένου επιπέδου χοληστερόλης, η απώλεια βάρους, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η σωστή πέψη και η σωστή ρύθμιση του μεταβολισμού. Επίσης, παρέχει ανακούφιση από προβλήματα με τα νεφρά, τις καρδιακές παθήσεις, την υψηλή αρτηριακή πίεση, το διαβήτη, τον HIV και τον καρκίνο, ενώ παράλληλα βοηθάει στη βελτίωση των δοντιών και στην αντοχή των οστών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα οφέλη αυτού του θαυματουργού θα λέγαμε λαδιού, καθώς περιέχει λαυρικό οξύ, καπρικό οξύ και καπρυλικό οξύ και τις αντίστοιχες ιδιότητές τους, αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως στις τροπικές χώρες, ιδίως στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες κλπ, περιοχές από όπου παράγεται. Το λάδι είναι, επίσης, δημοφιλές στις δυτικές χώρες, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά υπήρχε μια έντονη προπαγανδιστική εκστρατεία στη δεκαετία του 1970, η οποία εξαπλώθηκε από το αραβοσιτέλαιο και τη σόγια πετρελαϊκής βιομηχανίας κατά του φυσικού αυτού προϊόντος. Το λάδι καρύδας θεωρήθηκε επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά μέχρι και το 2000, όταν οι άνθρωποι άρχισαν πια να αμφισβητούν τους ισχυρισμούς της προπαγάνδας και ανακάλυψαν τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ας ρίξουμε μία ματιά στις θαυματουργές του ιδιότητες…

Περιποίηση μαλλιών

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά θρεπτικά συστατικά για τα μαλλιά. Βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας και δίνει στα μαλλιά σας ζωντάνια και λάμψη. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της απώλειας πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ανθυγιεινές καταστάσεις στα μαλλιά σας. Επίσης, το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία για την περιποίηση των μαλλιών. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες εφαρμόζουν το λάδι καρύδας στα μαλλιά τους σχεδόν κάθε μέρα μετά το μπάνιο ή το ντους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μαλακτικό που βοηθάει τη διαδικασία επανόρθωσης των ταλαιπωρημένων μαλλιών. Παρέχει επίσης τις βασικές πρωτεΐνες που απαιτούνται για την θρέψη και την αναζωογόνηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Το λάδι καρύδας ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ως λάδι για την φροντίδα των μαλλιών και τη δημιουργία μαλακτικών και κρεμών για την ανακούφιση της πιτυρίδας. Το λάδι καρύδας εφαρμόζεται συνήθως τοπικά για την περιποίηση των μαλλιών.

Φροντίδα του δέρματος

Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ. Δρα ως ένα αποτελεσματικό ενυδατικό προϊόν για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των ξηρών δερμάτων. Τα οφέλη από το λάδι καρύδας στο δέρμα είναι συγκρίσιμα με εκείνα των ορυκτελαίων. Ευτυχώς, σε αντίθεση με το ορυκτέλαιο, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη παρενέργεια στο δέρμα με την εφαρμογή του. Ως εκ τούτου, το λάδι καρύδας είναι ένα ασφαλές προϊόν για την πρόληψη της ξηρότητας και του ξεφλουδίσματος. Επίσης, καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος που συνήθως συνοδεύουν τη γήρανση. Το λάδι καρύδας βοηθάει επίσης στη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, της δερματίτιδας και άλλες λοιμώξεις του δέρματος. Για το λόγο αυτό, το έλαιο καρύδας αποτελεί τη βάση διαφόρων προϊόντων περιποίησης του σώματος. Τέλος, το λάδι καρύδας βοηθάει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των εκφυλιστικών ασθενειών που οφείλονται σε γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Απώλεια βάρους

Το λάδι καρύδας είναι πολύ χρήσιμο για την απώλεια βάρους. Περιέχει βραχυπρόθεσμες λύσεις που βοηθούν στην μείωση του υπερβολικού βάρους. Βοηθάει επίσης, στην υγιή λειτουργία του θυρεοειδή και του ενδοκρινικού συστήματος. Επιπλέον, αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό του σώματος με την μείωση του στρες, με αποτέλεσμα να καίτε περισσότερη ενέργεια και έτσι βοηθάει τα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα να χάσουν πιο εύκολα βάρος. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που ζουν σε τροπικές παράκτιες περιοχές και χρησιμοποιούν λάδι καρύδας κάθε μέρα ως κύριο λάδι στο μαγείρεμα, συνήθως δεν είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ