Τζίντζερ: πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το τζίντζερ ή αλλιώς η πιπερόριζα είναι ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Αποτελεί έναν θησαυρό στην ασιατική κουζίνα, γι” αυτό και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα της τα πιάτα. Μέρος της καθημερινότητας των Ασιατών, το τζίντζερ διαθέτει μία πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες. Το διακριτικό άρωμα λεμονιού και η πικάντικη γεύση του μπορούν να «ξυπνήσουν» τις γεύσεις των αγαπημένων σας συνταγών.

Η χρήση του στη μαγειρική αποτελεί όμως μόνο ένα μέρος του ρόλου του. Το βότανο αυτό είναι επίσης γνωστό για τα πολλά ιατρικά οφέλη. Για αιώνες, το τζίντζερ χρησιμοποιούνταν από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για κρυολογήματα, στομαχόπονους, ναυτία, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα και διάρροια.

Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες ή τριμμένο χρησιμοποιείται σε σούπες για να σας βοηθήσει να αποκρούσετε τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που έχει αυτό το θαυματουργό βότανο στην υγεία σας:

1. Είναι αντιφλεγμονώδες.

Το τζίντζερ περιέχει μερικές από τις πιο ισχυρές φυσικές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που ονομάζονται gingerols. Οι ουσίες αυτές βοηθούν σημαντικά στη μείωση της φλεγμονής, καθώς η φλεγμονή παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλές χρόνιες παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες.

2. Είναι υπέρ της αντι-γήρανσης.

Το τζίντζερ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης στο σώμα και λειτουργεί ως κύριο αντιοξειδωτικό. Βοηθάει, επίσης, στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και στον έλεγχο της διαδικασίας της γήρανσης.

3. Μειώνει τον πόνο από την άσκηση.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τζίντζερ πριν από την άσκηση μειώνει τους μυϊκούς πόνους, πιθανότατα χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση του.

4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με μία έρευνα, το τζίντζερ (τσάι) βοηθάει στην πρόληψη μεταβολικών διαταραχών και μειώνει το αίσθημα πείνας, παίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους.

5. Βοηθάει στη θεραπεία της αναιμίας.

Τα συστατικά του τζίντζερ, όπως τα gingerols, διεγείρουν την παραγωγή κυττάρων του αίματος στο σώμα και βοηθούν να αποφύγετε τα συμπτώματα της αναιμίας.

6. Βοηθάει στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer.

Από την αρχαιότητα, οι φυσικές ενώσεις του τζίντζερ βοηθούσαν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών που σχετίζονταν με την ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης του εγκεφάλου και της νευρο-εκφύλισης. Ειδικότερα, πρόσφατες μελέτες τόνισαν τα οφέλη του τζίντζερ στη θεραπεία της νόσου του Alzheimer.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ