Πέφτει η θερμοκρασία 8-10 βαθμούς-Καλός ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα με το δεύτερο κύμα να είναι πιο έντονο από το πρώτο, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Έτσι, πρέπει να περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι κατά περιόδους τοπικά ισχυρές, αρχικά στη δυτική και νότια Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι σε κάποιες περιοχές οι καταιγίδες θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους βόρειους άνεμους (7 με 8 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).

Ωστόσο, η κακοκαιρία δεν ήρθε για να μείνει και δε θα κρατήσει για πολύ, σύμφωνα με τον Δρ Μετεωρολογίας Μιχάλη Σιούτα. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το σκηνικό του καιρού αλλάζει, ανέφερε στο healthreportaz.gr. Όσοι αποφάσισαν να αποδράσουν με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αναμένεται καλός ο καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να κινείται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Με την έλευση του Νοεμβρίου αναμένεται μεγαλύτερη  πτώση της θερμοκρασίας και λίγες περισσότερες βροχοπτώσεις από τις κανονικές, υποστηρίζει ο κ. Σιούτας.

Ενώ για τον Δεκέμβριο σημειώνει ότι «προβλέπεται ήπιος και σχετικά ξηρός, όπως και γενικότερα ο χειμώνας, αν και είναι νωρίς για μια πιο εμπεριστατωμένη πρόβλεψη» σπεύδει να διευκρινίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ