23 Απριλίου 2024

Πάνε για απεργία ίσως και διαρκείας οι φαρμακοποιοί εξ αιτίας του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος

Το “χαλάκι” τράβηξε κάτω από τα πόδια των φαρμακοποιών η κυβέρνηση αθετώντας υποσχέσεις για στήριξη του κλάδου αλλά και οι φαρμακοποιοί έχουν μάθει τα τελευταία χρόνια να ισορροπούν καλά!

Η πρόταση που θα θέσσει ομόφωνα προς ψήφιση το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το προσεχές Σάββατο στη Γενική Συνέλευση, θα είναι να πάνε συντεταγμένα σε απεργία διαρκείας όπως φάνηκε χθες και από τις αποκλειστικές δηλώσεις του Κώστα Λουράντου στο iatropedia.gr. Την δε Παρασκευή στις 14.30 το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αριστοτέλους.

Ημέρες 2012 θα ζήσουμε, όπως όλα δείχνουν, από την προσεχή εβδομάδα με ηλικιωμένους να περιμένουν σε ουρές για να εξυπηρετηθούν από το ένα και μοναδικό ανοιχτό φαρμακείο της περιοχής τους, καθώς σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των φαρμακοποιών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, ακόμα και κατά την χθεσινή έκτακτη αλλά και… ύστατη συνάντηση στην Αριστοτέλους, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι τώρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αποφύγουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι φαρμακοποιοί είχαν συμφωνήσει προεκλογικά στο ιδιοκτησιακό με την προϋπόθεση της υποχρεωτικής κατοχής του 51% κάθε φαρμακείου από πτυχιούχο φαρμακοποιό. Αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν τηρείται τώρα που το ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ζει την πραγματικότητα των πιέσεων από τους δανειστές μας και τους Θεσμούς…

Έτσι, μετά τα ΜΥΣΥΦΑ που αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά “αγκάθι” στις σχέσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το ιδιοκτησιακό αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα καθώς το προεδρείο του ΠΦΣ διαπίστωσε ότι δεν ισχύει πουθενά στην ΕΕ όπως προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα.

Και το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι πολίτες και μάλιστα οι πιο αδύναμοι εξ ημών που είναι ασθενείς και ηλικιωμένοι.

Το ΔΣ του ΠΦΣ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του  ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις  στο  ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση  και επειγόντως μετέβη  σύσσωμο στο Υπουργείο Υγείας.

Στην συνάντηση  με τον υπουργό υγείας διαπιστώθηκε  ότι στην  διαμορφούμενη  πρόταση για την τελική διατύπωση  της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά την συνάντηση το ΔΣ συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα  :

1.     Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή  23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.
2.     Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών  στην έκτακτη ΓΣ  που θα συγκληθεί   το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ