Πως θα καταλάβετε ότι δεν έχει σκοπό τον γάμο!

Κάποιες ενδείξεις ότι ένας σύντροφος αποφεύγει ή φοβάται τη δέσμευση μπορεί να είναι οι παρακάτω:

Επικοινωνία: τα άτομα που είναι διστακτικά στο ενδεχόμενο μιας επερχόμενης δέσμευσης, συνήθως αδυνατούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με ευκολία. Αποφεύγουν να επιβεβαιώνουν ή να εκδηλώνονται λεκτικά στη σύντροφό τους, ενώ με μεγάλη δυσκολία θα πουν σ’αγαπώ. Προσοχή! Υπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις όπου τα λόγια εκφράζονται με μεγάλη άνεση, δίχως ουσία όμως τελικά, αλλά και άτομα που βρίσκουν έναν ουσιαστικό τρόπο να εκδηλώσουν έμπρακτα τα συναισθήματά τους, ακόμα κι αν δυσκολεύονται με τις λέξεις.

Σχέδια για το μέλλον: αν ο/η σύντροφος δε δείχνει ενδιαφέρον για τα σχέδια και τα όνειρά σας, αποφεύγει να μιλάει για κοινά σχέδια ή αναφέρεται στο μέλλον του συμπεριλαμβάνοντας στη συζήτηση μόνο την εργασία ή τους φίλους του αλλά όχι εσάς με κάποιο τρόπο, είναι πιθανό ο γάμος ή κάποια άλλου είδους δέσμευση να μην είναι στα άμεσα ή μακροπρόθεσμα πλάνα του.

Στενό περιβάλλον: ίσως ένας σύντροφος που αποφεύγει να έρθει σε επαφή με την οικογένεια ή το κοντινό περιβάλλον-φίλοι, συνεργάτες κλπ της συντρόφου του και φροντίζει να κρατάει τις αποστάσεις ή πιθανά συμπεριφέρεται αντίστοιχα και από τη δική του πλευρά, αναβάλλοντας ή αποφεύγοντας τη συχνή ή στενή επαφή με το δικό του οικογενειακό κυρίως και λιγότερο- τις περισσότερες φορές- φιλικό περιβάλλον, να μη δείχνει σημάδια ότι ενδιαφέρεται να γίνει η σύντροφος πραγματικά και ουσιαστικά κομμάτι της ζωής του.

Εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου: είναι σημαντικό να υπάρχει εξέλιξη στη σχέση ενός ζευγαριού, κυρίως συναισθηματική. Με το πέρασμα του χρόνου οι δύο σύντροφοι να έχουν βρει τις ισορροπίες τους μέσα στη σχέση, να αναγνωρίζουν και να απολαμβάνουν τις θετικές πλευρές της σχέσης και να αντιλαμβάνονται και να εργάζονται εξίσου για την επίλυση των προβλημάτων. Η έλλειψη των παραπάνω μπορεί να σημαίνει απουσία ενδιαφέροντος για την πορεία της σχέσης και την διαχρονική ύπαρξη του συντρόφου μας στη ζωή μας.

Η συντροφικότητα και η ειλικρινής αγάπη μπορεί να γίνει η βάση για μια υγιή σχέση, κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη δέσμευση που θα μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ