Δύσκολη η ζωή των φροντιστών ασθενών γι αυτό και χρειάζονται υποστήριξη

Με ασκήσεις χαλάρωσης αλλά και με ενημέρωση κι εκπαίδευση πάνω σε θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer, θα απολαύσουν το δεύτερο «καφέ» τους (caregiver café), οι φροντιστές των ηλικιωμένων που πάσχουν, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές», το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων, «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών και παρέχεται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών.

Η δεύτερη συνάντηση για «καφέ», θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου,
από τις 17.30 έως τις 19.30

στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Σε αυτή τη συνάντηση οι φροντιστές, εκτός από καφέ και κουβέντα, θα έχουν την ευκαιρία, να χαλαρώσουν με τις βασικές μεθόδους χαλάρωσης, όπως η διαφραγματική αναπνοή και οι νοερές εικόνες, που δρουν ευεργετικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες, υπό την καθοδήγηση της πολύ έμπειρης & εξειδικευμένης Ψυχολόγου, Γεωργίας Πρατήλα.

Στόχος των ασκήσεων χαλάρωσης είναι να μάθουν οι φροντιστές να ελέγχουν τις αυτόνομες σωματικές λειτουργίες που εμφανίζονται εξαιτίας του στρες, όπως ταχυκαρδία, εφίδρωση, αίσθημα ασφυξίας, ζαλάδα, διαταραχές στο στομάχι κ.α.και να αποκτήσουν έτσι ένα «εργαλείο», που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση του στρες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.
Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ