Η «Φάρμα του Διαδικτύου» εκπαίδευσε 1380 μαθητές

1380 μαθητές της Δ’ τάξης Δημοτικού από 33 σχολεία της Αττικής είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν δωρεάν μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους την παιδική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου». Ειδικότερα, οι μαθητές συμμετεχείχαν σε 4 παραστάσεις που υλοποίησε η Safer Internet Hellas, την περίοδο 19-22 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Σύνδεση με Σύνεση» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με την ένθερμη στήριξη του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Οι παραστάσεις υλοποιήθηκαν με στόχο την μύηση των παιδιών στην ορθή, ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου καθώς και την ενδυνάμωσή τους στο να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν με κριτική σκέψη έχοντας ως σύμμαχό τους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.
Μέσα από χαρούμενες και δημιουργικές ιστορίες οι οποίες βασίζονται στη βραβευμένη* διδακτική ανθολογία των συγγραφέων Δρ. Βερόνικας Σαμαρά και κου Γεωργίου Κορμά, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώθηκαν με τα εξής πολύ σημαντικά ζητήματα, με στόχο να τα προσέχουν σε κάθε διαδικτυακή τους περιήγηση: α) τα ηλεκτρονικά μηνύματα από αγνώστους και την περιφρούρηση των προσωπικών μας στοιχείων, β) την αποφυγή συναντήσεων με αγνώστους που γνωρίζουμε μόνο μέσα από το Διαδίκτυο, γ) τη δημοσίευση προσωπικών μας φωτογραφιών, δ) την αξιοπιστία της διαδικτυακής πληροφορίας, καθώς και ε) το ρατσισμό στο Διαδίκτυο και τις δημοκρατικές αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά μας στους εικονικούς κόσμους. Ειδικότερα, με μοχλό τη διασκέδαση και τους πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι μαθητές αποκόμισαν πολύ σημαντικά μηνύματα αναφορικά με την ανοχή, την αποδοχή του διαφορετικού και την ισότητα όλων μας στο Διαδίκτυο.
Επιπλέον, μετά από το πέρας της παράστασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν την κριτική τους σκέψη και την ικανότητά τους να αναγνωρίσουν τα ηθικά διδάγματα του έργου μέσω μια ιδιαιτέρως διαδραστικής συζήτησης με τους ηθοποιούς της παράστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ