Το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ στην Πλατεία Κοραή για την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, 29 Οκτωβρίου με το μήνυμα «η Ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική»

Με ένα τριαντάφυλλο «ανακαλύψτε την ψωρίαση» – #DiscoverPsoriasis, υποδέχτηκε το κοινό στην Πλατεία Κοραή, την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ΚΑΛΥΨΩ. Στο πλαίσιο της ημέρας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση, με σκοπό να γίνει κατανοητό ότι η Ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, επηρεάζει 2 στους 100 ανθρώπους, ωστόσο αντιμετωπίζεται και μπορεί να ελεγχθεί. Η δράση υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας LEO Pharma Ελλάς.

DSC_3099
Οι επισκέπτες του Περιπτέρου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς ανήλθαν σε περισσότερους από 1700. Με το σύνθημα «μαγειρεύω σωστά, τρώω υγιεινά», είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμα υγιεινά κεράσματα που ετοίμασαν εθελοντικά ο Σεφ Στράτος Ιωσιφέλης και οι Σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΕΚ PRAXIS, ως προσφορά του εκπαιδευτικού οργανισμού προς το Σωματείο.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη body painting με θέμα την ψωρίαση, με τη συμμετοχή της Άννας Κοσμοπούλου και του Γιάννη Αγγελάκου, με την εθελοντική επίσης συμμετοχή του τμήματος «Επαγγελματικού Μακιγιάζ» του ΙΕΚ PRAXIS. Η επίδειξη σημείωσε μεγάλη επιτυχία, εντυπωσιάζοντας τους παραβρισκόμενους με τη ρεαλιστικότητα με την οποία έγινε η αποτύπωση της επιφάνειας με ψωρίαση. Την επίδειξη αποθανάτισε η φωτογράφος Ναταλία Παλαιολόγου, ενώ ακολούθησε φωτογράφηση στο φυσικό σκηνικό της Πλατείας Κοραή με τα δύο μοντέλα, τους επισκέπτες του Περιπτέρου και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στη μετάδοση του μηνύματος του ΚΑΛΥΨΩ.
Το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ υπόσχεται τη συνέχιση των προσπαθειών του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με σκοπό την άρση του φόβου απέναντι στην ασθένεια και του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με ψωρίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ