Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακευτικές και δικαιώνονται μέσα από κατασχέσεις μισθοδοσίας προσωπικού νοσοκομείου για να πληρωθούν όσα τους οφείλονται

Στο «στραγγαλισμό» των νοσοκομείων οδηγεί η συνεχιζόμενη πολιτική υποχρηματοδότησής τους, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης «Παπαγεωργίου», είναι χαρακτηριστικά. Όπως κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” ο συντονιστής διευθυντής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Αναστάσιος Κυριακίδης, πρόσφατα υπήρξε φαρμακευτική εταιρεία που δέσμευσε χρήματα τα οποία υπήρχαν στην τράπεζα για αμοιβές προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο έχει σωρεύσει οφειλές 70 εκατ. ευρώ περίπου τα τελευταία 2 χρόνια προς τους προμηθευτές, με συνέπεια να εκκρεμούν αγωγές σε βάρος του και καθημερινά να γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην σταματήσει η παροχή των υπηρεσιών. Ο κ. Κυριακίδης εκτίμησε πως όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα για την καταβολή των μισθών του προσωπικού, αλλά σύντομα δεν αποκλείεται να ξεμείνει το νοσοκομείο και από βασικά υλικά όπως οι σύριγγες. Όπως ανέφερε επιπλέον, η υστέρηση πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνά σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ προς το «Παπαγεωργίου».

«Δεν υπάρχει θέμα κακοδιαχείρισης ή άλλου άστοχου χειρισμού. Απλά το κράτος πρέπει να φροντίσει για την υπεσχημένη επιχορήγηση» κατέληξε ο Συντονιστής Δ/ντής, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για έως και τριπλάσια επιχορήγηση που δίνεται σε Αθηναϊκό νοσοκομείο ανάλογο με το «Παπαγεωργίου», αλλά με τη μισή κίνηση ασθενών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ