Ελπίδες για μείωση της θνητότητας από την καρδιακή ανεπάρκεια δίνει νέο φάρμακο

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια μάστιγα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών καθώς είναι μία συχνή νόσος, η οποία πλήττει κάθε χρόνο το 2% του γενικού πληθυσμού. Μπορεί το 2% εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ως μικρό ποσοστό, αν όμως το ανάγουμε στον ελληνικό πληθυσμό σημαίνει 200.000 νέους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια κάθε χρόνο.

«Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλείες. Από τους ασθενείς που μπαίνουν στο νοσοκομείο λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, το 15% θα πεθάνουν μέσα σε ενάμιση μήνα μετά το εξιτήριο και ένα 30% θα χρειαστεί νοσηλεία 90 μέρες μετά το εξιτήριο» επισήμανε ο επίκουρος καθηγητή Καρδιολογίας ΑΠΘ(Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ), Γιώργος Γιαννακούλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 36ου Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ένα νέο φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια που πήρε πρόσφατα έγκριση στην Αμερική από το FDA και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2016, δίνει ελπίδες στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια καθώς μελέτες έδειξαν ότι μειώνει τη θνητότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ