Τι χρειάζεται ένα παιδί από τη μαμά του

1. Χρειάζεται να ξέρει ότι είναι προτεραιότητά μας!
Επειδή όλες οι μαμάδες έχουμε την τάση να έχουμε προγραμματισμένες ζωές, πολύ συχνά ξεχνάμε να θυμίσουμε στα παιδιά μας πόσο σημαντικά είναι για μας.

2. Χρειάζεται την αποδοχή μας  
Κάθε νεαρό παιδί χρειάζεται την αποδοχή της μαμάς του, ανεξάρτητα από το αν είναι τριών, δεκατριών ή εικοσιτριών! Αυτή η σχέση αποδοχής θα καθορίσει και το μέλλον του.

3. Χρειάζεται να νιώθει «δεμένο» μαζί μας
Ανάμεσα στις μαμάδες και τα παιδιά δημιουργούνται από πολύ νωρίς πολύ ισχυροί δεσμοί ταύτισης και συγχώνευσης. Γιατί οι μητέρες «βλέπουν τον εαυτό τους» στα παιδιά τους και τα παιδιά αισθάνονται «συνέχεια της μητέρας τους» με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται και οι δύο πολύ, όταν έρχεται η ώρα να κατανοήσουν τη διαφορετικότητά τους, να αναγνωρίσουν ότι έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά και να πορευτούν στο δικό τους δρόμο στη ζωή.

4. Χρειάζεται να το αφήσουμε να αποτύχει
Όταν τα παιδιά είναι μικρά, πάντα νιώθουμε την ανάγκη να παρεμβαίνουμε, να τα βοηθάμε. Απόλυτα ανθρώπινο, αλλά και μέγα λάθος! Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου να μάθει να αποτυγχάνει και να προχωράει μπροστά!

5. Χρειάζεται τη σταθερότητά μας
Και βέβαια για να του δώσουμε αυτήν τη σταθερότητα θα πρέπει να νιώθουμε κι εμείς σταθερές. Αυτό δεν είναι άλλωστε το καθήκον μας; Να νιώθουν τα παιδιά μας ασφάλεια δίπλα μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ