Οι διαταραχές της σεξουαλικής διέγερσης μπορούν να θεραπευτούν με επιτυχία

Οι διαταραχές της διέγερσης περιλαμβάνουν κυρίως τη στυτική δυσλειτουργία. Ορίζεται ως η επαναλαμβανόμενη ή μόνιμη αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης, που να είναι ικανή για διείσδυση και για ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής. Η διαταραχή της στύσης εκτιμάται ότι είναι η συχνότερη σεξουαλική δυσλειτουργία στον ανδρικό πληθυσμό. Τα αίτιά της μπορεί να είναι οργανικά, ψυχολογικά ή και μεικτά.

Τα οργανικά αίτια αφορούν κυρίως ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις, η υπέρταση, ασθένειες του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης ή παρενέργειες από φαρμακευτική αγωγή. Τα ψυχολογικά αίτια αφορούν κυρίως το άγχος επίδοσης, το πώς νιώθει ο άνδρας με τον εαυτό του και με τη σύντροφό του και παθήσεις, όπως η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σεξουαλικά προβλήματα στην εποχή μας μπορούν να θεραπευτούν με επιτυχία. Η επιστήμη στις ημέρες μας είναι τόσο εξελιγμένη που μπορεί να προσφέρει λύση σε κάθε σεξουαλική δυσλειτουργία.

Για το λόγο αυτό πρέπει ο άνδρας να ξεπεράσει το δισταγμό και την αμηχανία του, να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί το πρόβλημα και στη συνέχεια να μιλήσει σε γιατρό ουρολόγο ανδρολόγο ή ψυχολόγο, ειδικευμένο στη σεξουαλική υγεία που θα τον καθοδηγήσει στη λύση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ