Ερώτηση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων στην Κομισιόν από τον Ν.Χουντή

Ερώτηση, γιατί οι θεσμοί στερούν το δικαίωμα του ελληνικού κράτους να προστατεύει τη δημόσια υγεία, θέτει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Ο κ. Χουντής επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το 2009 αναγνώρισε στην Ιταλία το δικαίωμά της να απαγορεύει την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στο σκεπτικό του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπογραμμίζεται η «ανάγκη για ασφαλή και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμό του πληθυσμού με φάρμακα», όπως και ότι «οι μη φαρμακοποιοί δεν έχουν, εξ ορισμού, κατάρτιση, εμπειρία και ευθύνη αντίστοιχη με εκείνη των φαρμακοποιών».

Τέλος, ο κ. Χουντής σημειώνει ότι «θεωρείται δικαιολογημένη η απαγόρευση που επιβάλλεται στους μη φαρμακοποιούς να εκμεταλλεύονται ιδιωτικό φαρμακείο» καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρησιμοποιεί διαφορετικά «μέτρα και σταθμά» ανάμεσα στα κράτη-μέλη και να άρει τις απαιτήσεις για αλλαγή της νομοθεσίας, εφόσον το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ