Το 36ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Κοινότητας

Με αξιοσημείωτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 36ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης .
Για τρεις ημέρες η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε την καρδιά της παγκόσμιας Καρδιολογικής Κοινότητας, καθώς καταξιωμένοι Καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. ανάδειξαν επίκαιρα και πολυσχιδή θέματα και τις νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, τις τεχνικές πρόληψης και θεραπείας, τα νέα σκευάσματα, τα επιστημονικά επιτεύγματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα δορυφορικά συμπόσια.
Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν -μεταξύ άλλων- θέματα σχετικά με το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, με τις εξελίξεις στην ογκοπαιδοκαρδιολογία και την κακή επίδραση της μόλυνσης του περιβάλλοντος στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης καταγράφηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για την αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανεπάρκειας, για τη διαδερμική αντικατάσταση βαλβίδων και την αγγειοπλαστική των στεφανιαίων αρτηριών, με χρήση βιοαπορροφούμενων stents, την παρακολούθηση περιστατικών εξ αποστάσεως και την εφαρμογή βηματοδοτών χωρίς ηλεκτρόδιο.
Τέλος ευρύτερα πεδία συζήτησης και προβληματισμού αποτέλεσαν τα οικονομικά της υγείας και η μετεκπαίδευση νέων καρδιολόγων στο εξωτερικό.
Κατά την Τελετή Έναρξης, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα από Έλληνες Καρδιολόγους από κάθε σημείο της χώρας, την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Κόλλια Τσαρουχά.
Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ταχματζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Γούλα, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Θανάσης Εξαδάκτυλος, οι οποίοι και έκαναν χαιρετισμό.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Στέφανος Φούσας, σε ομιλία του για το παρόν και το μέλλον της ΕΚΕ, ανάδειξε τον πολύπλευρο ρόλο και τη σημαντική προσφορά της εταιρείας σε μια σειρά από τομείς. Τομείς που εκτείνονται από την εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων, των ειδικευομένων αλλά και των γιατρών από άλλες ειδικότητες -μέσα από τα κεντρικά και τα περιφερειακά συνέδρια, τις υποτροφίες, τα επιμορφωτικά σεμινάρια- έως και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΚΕ στα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια και τη σύναψη διεθνών επιστημονικών συνεργασιών. Συνεργασιών με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, με μεγάλες εθνικές καρδιολογικές εταιρίες και συγκεκριμένα τη ρωσική και την κινεζική. Στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Κανακάκης παρουσίασε τους υπότροφους εσωτερικού και εξωτερικού, τις καλύτερες εργασίες και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα, ενώ οι νέοι editors της διεθνούς και της ελληνικής έκδοσης της “Ελληνικής Καρδιολογικής Επιθεώρησης”, κύριοι Τούσουλης και Αθανασόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους τους για το μέλλον.
Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, τέλος, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου σχετική με το περιεχόμενο και τους στόχους του συνεδρίου, με ομιλητές τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα, τον Αντιπρόεδρο κ. Τσιούφη, τον τ. Πρόεδρο κ. Καλλικάζαρο και τον Γραμματέα κ. Κανακάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ