Σοκ! Δεν εμβολιάζονται για την γρίπη γιατροί και νοσηλευτές

Απογοητευτικά χαμηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας έναντι της γρίπης, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνει ο νοσηλευτής Ελέγχου Λοιμώξεων του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Αριστοτέλης Παπαδημητρίου, η εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών του χώρου έναντι της γρίπης στην Ελλάδα κυμαίνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Από τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι, “την περίοδο 2014 – 2015 η συμμόρφωση του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων στο εμβόλιο έφθασε περίπου σε ποσοστό 11% του συνόλου των εργαζομένων, ενώ την περίοδο 2013 – 2014 βρισκόταν στο εντελώς απογοητευτικό 4%” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας.

Ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι εξίσου σημαντικός για την προστασία των ίδιων από την επαγγελματική μετάδοση της γρίπης και πιθα­νόν της οικογένειάς τους, την πρόληψη των απουσιών του προσωπικού και τη διαταραχή των υπηρεσιών υγείας κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται σε όλους τους εργαζόμενους που μπορεί να έρθουν σε επαφή με ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων του μόνιμου και μη προσωπικού, των εκπαιδευτών και των φοιτητών.

Προτεραιότητα έχει ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεί­ας, Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ογκολογικά, πνευμονολογικά και καρδιολογικά τμήμα­τα, καθώς και σε τμήματα με μεταμοσχευμένους ασθενείς, και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ