Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο νέος πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή προέδρου βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αύριο Τετάρτη, η Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει προκειμένου να εξετάσει το διορισμό του Σωτήρη Μπερσίμη στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ
Ο κ. Μπερσίμης υπήρξε η σταθερή επιλογή της Αριστοτέλους και του Μαξίμου,  ο διορισμός του «περνάει» από την Επιτροπή, εκκινώντας τις διαδικασίες για να αντικαταστήσει τον Δ. Κοντό στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ.
Ο νέος πρόεδρος καλείται να «βουτήξει στα βαθιά», σε έναν Οργανισμό που παρά τον υψηλό προϋπολογισμό του αντιμετωπίζει προβλήματα επαρκούς χρηματοδότησης, αποτέλεσμα κυρίως της αδυναμίας πίστωσης στα ταμεία του Οργανισμού, των χρημάτων από τις εισφορές υγείας. Τα ταμεία, άλλωστε, οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Βέβαια, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που είχαμε θέσει και πριν από μερικές ημέρες, παρότι βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στην αλλαγή της διαδικασίας βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Αφενός, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν επιτυγχάνεται η μνημονιακή απαίτηση για αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και η δέσμευση της ίδια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για αξιολόγηση. Αφετέρου, παραμένει ασαφές το αποτέλεσμα της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ