Σημαντική δράση για την ενημέρωση του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, για το σακχαρώδη διαβήτη, οργανώνουν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Στο πλαίσιο αυτό οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ύπουλη αυτή πάθηση και παράλληλα να πληροφορηθεί εάν πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Ειδικότερα την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 , στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α. Σεβαστουπόλεως 113) στις 09:00- 17:00, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), σε όσους το επιθυμούν ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη νόσο.

Παράλληλα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 17:30 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό. Στην εκδήλωση, στην οποία θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.ΔΙ., Καθηγητής κ. Σωτήριος Α. Ράπτης , θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ενημερώσουν τον πληθυσμό της περιοχής ,για όλα τα νεότερα δεδομένα, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, δίνοντας το μήνυμα αισιοδοξίας που προκύπτει από τη μάχη για την αντιμετώπισή του.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διεξαγωγής του Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης τόσο των ιατρών και επαγγελματιών υγείας, όσο και του ευρύτερου κοινού, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη»,. που διοργανώνεται από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. σε τρεις πόλεις της χώρας. (Σητεία, Αθήνα ,Ναύπλιο).

«Η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη “μάστιγα” του σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του και στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης. «Ο Ι.Σ.Α. βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό παρόμοιων πρωτοβουλιών όπως αυτή που υλοποιεί το Ε.ΚΕ.ΔΙ που έχουν μεγάλη σημασία ,καθώς σε μια περίοδο δύσκολη, για τη χώρα και τους Έλληνες, όλοι οι επιστημονικοί φορείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε το μέγιστο κοινωνικό, των αδυνάτων την Υγεία» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ