Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝΕ «Θριάσιο»

Οι ειδικευμένοι ιατροί του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝΕ «Θριάσιο» γνωστοποίησαν στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο αριθμός των ειδικευμένων ιατρών , καθώς και των ειδικευόμενων είναι ανεπαρκής και παρά τις προσπάθειες τους, παραμένει μια Γενική Εφημερία του Νοεμβρίου εντελώς ακάλυπτη και δέκα Εσωτερικές Εφημερίες που καλύπτονται με Εφημερία Ετοιμότητας από ειδικευμένο, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου στο Τμήμα.
Σημειώνεται δε, ότι τους τελευταίους μήνες η κάλυψη αρκετών εσωτερικών εφημεριών γίνεται μόνο από ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς την παρουσία ειδικευόμενου και με υπέρβαση του ορίου εφημεριών.
Επιπλέον η κάλυψη των Γενικών Εφημεριών το μήνα Νοέμβριο του 2015 θα γίνεται με τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς (Επιμελητές και Διευθυντές), αριθμός που αποτελεί το ελάχιστο όριο για ασφαλή κάλυψη της εφημερίας.
Το υπάρχον λοιπόν ιατρικό προσωπικό εργάζεται υπό καθεστώς ιδιαιτέρως επαχθών συνθηκών , λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας προσκόμισαν οι ιατροί:
• Κατά το έτος 2014, είχαν πραγματοποιηθεί 16.517 αξονικές τομογραφίες και 34.292 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler.

• Κατά το 2013 πραγματοποιήθηκαν 15.040 αξονικές τομογραφίες και 27.322 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler, ενώ κατά το 2012 πραγματοποιήθηκαν 12.871 αξονικές τομογραφίες και 23.210 υπερηχοτομογραφήματα και έγχρωμα Doppler. Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος αριθμός αξονικών τομογραφιών υπερηχογραφημάτων και έγχρωμων Doppler που έχουν διενεργηθεί το 2014 θα ήταν ενδεχομένως μεγαλύτερος, αν δεν λειτουργούσαν Απογευματινά Ιατρεία στο Ακτινολογικό Τμήμα από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα οποία έχουν αποσυμφορήσει την αναμονή για τα πρωϊνά εξωτερικά ιατρεία και έχουν συμβάλλει στην ομαλότερη διεκπεραίωση του πρωϊνού προγράμματος. Στα ανωτέρω στοιχεία μάλιστα, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα λοιπά τμήματα του Ακτινολογικού όπως Κλασική Ακτινολογία, Μαστογραφίες, Μέτρηση οστικής πυκνότητας, βιοψίες- παρακεντήσεις.

Τα ανωτέρω στοιχεία σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαιτούμενης τεχνολογικής υποστήριξης για την ταχεία και έγκαιρη γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών αλλά και την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην γνωμάτευση των αξονικών τομογραφιών και την αδυναμία πλήρους και ασφαλούς κάλυψης των εφημεριών .
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως άμεσα καλύψετε τα κενά σε ιατρικό προσωπικό για την ασφαλή εφημέρευση και λειτουργία του τμήματος και για την ταχεία και έγκαιρη διεκπεραίωση των ζητούμενων απεικονιστικών εξετάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ