Οι πρώτοι του πλανήτη στο αλκοόλ

Τις χώρες με την ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση, του ΟΟΣΑ. Η έκθεση αποκαλύπτει τις χώρες στις οποίες οι άνθρωποι κατανάλωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ για το 2013, και τη συγκρίνει με την κατανάλωση του 2000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Λιθουανία είχε την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ με περίπου 14 λίτρα ανά πολίτη το χρόνο. Ακολουθεί κατά πόδας η Αυστρία, η Εσθονία και η Τσεχία, με περίπου 11-12 λίτρα ανά κάτοικο.

Από την άλλη πλευρά, η χαμηλότερη κατανάλωση αλκοόλ αναφέρθηκε στην Ινδονησία και ήταν σχεδόν μηδενική. Στη συνέχεια ακολουθεί η Τουρκία, η Ινδία και το Ισραήλ, όπoυ το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 1-3 λίτρα ανά πολίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις προαναφερθείσες χώρες ο περιορισμός στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών οφείλεται σε θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς λόγους.

Η κατανάλωση στην Ελλάδα

Στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι κατανάλωναν λιγότερο αλκοόλ το 2013 σε σχέση με το 2000. Ωστόσο, η κατανάλωση σε χώρες όπως η Λιθουανία, η Πολωνία, η Ρωσία και η πραγματικότητα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται 13η από το τέλος. Το αισιόδοξο μάλιστα είναι ότι η κατανάλωση αλκοόλ μειώθηκε αρκετά σε σχέση με το 2000.

Ο ΟΟΣΑ όρισε την «κατανάλωση αλκοόλ», από τις ετήσιες πωλήσεις της καθαρής αλκοόλης σε λίτρα ανά άτομο ηλικίας 15 ετών και άνω. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι από τα δεδομένα τους εξαιρούνται σκευάσματα όπως το τσίπουρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ