Αύξηση 12% στην εθελοντική αιμοδοσία στην Μαγνησία

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η διαπίστωση ότι σημειώνεται αύξηση της τάξης του 12% στην εθελοντική αιμοδοσία, πανελλαδικά αλλά και στη Μαγνησία, γεγονός που μαρτυρά την πολύ μεγάλη ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας. Σημαντικά είναι παράλληλα τα αριθμητικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια των τριών και πλέον δεκαετιών ζωής του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», σύμφωνα με τα οποία έχουν συγκεντρωθεί περί τις 35.000 φιάλες αίματος, οι οποίες έχουν καλύψει κατεπείγουσες ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης», Ιγνάτιος Γελαγώτης, υπογράμμισε ότι «η αύξηση των ποσοστών του εθελοντικού προσφερόμενου αίματος, από 42% σε 54%, οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι και ενδεχομένως στη συνειδητοποίηση του κόσμου πόσο αναγκαίο είναι το αίμα και πως μπορεί να βρεθεί η απαιτούμενη ποσότητα για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης».

Ο Σύλλογος αριθμεί περί τα 4.200 μέλη, με το σταθερό πυρήνα των αιμοδοτών να κυμαίνονται γύρω στα 1.800 άτομα.

Οι 1.200 – 1.300 φιάλες αίματος που συγκεντρώνονται σε ετήσια βάση καλύπτουν πολύ σημαντικές ανάγκες. Οπως επεσήμανε ο κ. Γελαγώτης «εξυπηρετούμε τους τροφίμους του Γηροκομείου, τα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, ευπαθείς ομάδες και όποιους γενικότερα ζητούν τη βοήθειά μας. Εξυπηρετούμε τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου, συγγενείς πρώτου βαθμού και οι υπόλοιπες ποσότητες αξιοποιούνται από το Νοσοκομείο για την κάλυψη των αναγκών του».

Στο μεταξύ, αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι έχουν ανάγκη αίματος, ενώ παράλληλα αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των εθελοντών που προσφέρουν, αντίστοιχα, αίμα για όσους έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» καταβάλλει, στο μεταξύ, προσπάθειες προκειμένου να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες βασιζόμενος στις δυνάμεις του, «διότι δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία ή τους φορείς» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γελαγώτης.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε από το Σύλλογο το ημερολόγιο της νέας χρονιάς, το οποίο κοσμείται από συλλεκτικές φωτογραφίες συγκοινωνιακών μέσων του παρελθόντος και διατίθεται από τα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου 122, στην τιμή των 3 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

«Είμαστε ο μόνος σύλλογος με 33 χρόνια υπηρεσίας, που έχει προσφέρει τόσες χιλιάδες αίμα στους συμπολίτες μας, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε καμία βοήθεια από τους φορείς» όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Οι ηλικίες των εθελοντών αιμοδοτών κυμαίνονται από 40 ετών και άνω, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες του Συλλόγου είναι «να υπάρχει επάρκεια αίματος στο Νοσοκομείο, για να εξυπηρετούνται άμεσα οι ασθενείς» όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής μας.

Σε πείσμα της κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής μας σπεύδουν να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρος της εθελοντικής πρωτοβουλίας, είναι σημαντικό να προστεθούν και νέα μέλη, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ