Άντρας πέθανε από καρκίνο που του μεταδόθηκε από παράσιτο

Το πρώτο περιστατικό ανθρώπου που νόσησε από καρκινικά κύτταρα που προέρχονταν από παράσιτο εντός του, αναφέρθηκε από επιστήμονες.

Αμερικανοί ερευνητές δήλωσαν ότι καρκινικά κύτταρα που προέρχονταν από ταινία μεταδόθηκαν σε 41χρονο Κολομβιανό που ήταν θετικός στον ιό HIV.

Σύντομη έκθεση του περιστατικού δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Ο ερευνητής Dr. Atis Muehlenbachs, παθολόγος στο Centers for Disease Control and Prevention της Ατλάντα, δήλωσε ότι οι επιστήμονες εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν το νέο είδος νόσου-ταινία που βρίσκεται εντός του οργανισμού ενός ανθρώπου, να εμφανίζει καρκίνο που εξαπλώνεται στον άνθρωπο προκαλώντας όγκους.

Το 2013, γιατροί στην Κολομβία ζήτησαν βοήθεια από το CDC για τη διάγνωση της αιτίας των όγκων στον πνεύμονα του άντρα. Ο άντρας εμφάνιζε κούραση, πυρετό, βήχα και απώλεια βάρους. Δεν λάμβανε φάρμακο για τον ιό HIV.
Οι όγκοι έμοιαζαν με τον καρκίνο του ανθρώπου αλλά οι επιστήμονες του CDC ανακάλυψαν ότι δεν ήταν τέτοιοι. Μετά από 3 χρόνια εξετάσεων ανακάλυψαν την πραγματική αιτία.

Τελικά ανακάλυψαν DNA από ταινία H. nana στους όγκους του άντρα.
Κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών εξετάσεων, οι λεμφαδένες του ασθενούς αυξήθηκαν σε μέγεθος και η κατάστασή του επιδεινώθηκε τους 4 επόμενους μήνες μέχρι που πέθανε.

Το είδος της ταινίας ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του στο λεπτό έντερο. Σε ανθρώπους με αδύναμο ανοσοποιητικό, μεγάλος αριθμός ταινιών μπορεί να εμφανιστεί στο λεπτό έντερο επειδή δεν μπορούν να πολεμήσουν αποτελεσματικά το παράσιτο.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι ο μηχανισμός που χρησιμοποίησε το παράσιτο για να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα, επίσης επέτρεψε στα κύτταρα της ταινίας να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα, οδηγώντας σε όγκους.

Το γεγονός είναι σπάνιο αλλά περιστατικά μπορεί να διαφύγουν της διάγνωσης λόγω παθήσεων όπως ο HIV που εξασθενούν το ανοσοποιητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ