Διανομή 650 κιτίων με ανθρωπιστικό υλικό σε πρόσφυγες και μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και το Γαλάτσι

40μελές κλιμάκιο επαγγελματιών και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε 650 κιτία με ανθρωπιστικό υλικό (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά κιτία με είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας) σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, με σκοπό την ανάπτυξη ανθρωπιστικών δράσεων για την υποστήριξη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών. Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός θα υποστηρίξει οικονομικά τη συνολική διανομή 19.000 πακέτων ανθρωπιστικής βοήθειας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2015.
Ανάλογες δράσεις υλοποιούνται ήδη στο νησί της Λέσβου, στο Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης & Ενσωμάτωσης Προσφύγων στην Αθήνα και στον Ειδικό Χώρο Διαμονής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Το σύνολο των διανομών συντονίζονται από τον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ