Οι σύλλογοι ασθενών ενώνουν τη φωνή τους και διεκδικούν ένα καλύτερο σύστημα υγείας

Oι σύλλογοι ασθενών από όλη την Ελλάδα ενώνουν σε λίγες μέρες τη φωνή τους για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών «Patients in Power», που διοργανώνεται στις 18 Νοεμβρίου στο Divani Caravel.
Στο Συνέδριο, το οποίο θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, εκπρόσωποι δεκάδων οργανώσεων ασθενών από όλη την Ελλάδα συζητούν με όλους τους εταίρους στην Υγεία (Πολιτεία, γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, βιομηχανία υγείας, ακαδημαϊκούς, διοικητές νοσοκομείων, ασφαλιστικούς φορείς κ.ά.), με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στον χώρο της υγείας, την αξιολόγηση των πολιτικών υγείας που υλοποιούνται ως προς την αξία τους για τους ασθενείς αλλά και την διατύπωση προτάσεων για μείζονα ζητήματα που αφορούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης και των μεταρρυθμιστικών αλλαγών που προωθούνται, λόγω εφαρμογής των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ο χώρος της υγείας αποτελεί έναν τομέα ο οποίος βάλλεται διαρκώς. Στο επίκεντρο όλων αυτών των προβλημάτων και των ραγδαίων αλλαγών βρίσκεται ο ασθενής ο οποίος καθημερινά βιώνει την αποδόμηση των κρατικών μηχανισμών κοινωνικής στήριξης, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Καλείται να αντιμετωπίσει ένα σύστημα υγείας που του παρέχει όλο και λιγότερα, ζητώντας του να καταβάλει όλο και περισσότερα, υποβάλλοντάς τον παράλληλα σε περιττές ταλαιπωρίες.
Η διεκδίκηση ενός αποτελεσματικότερου και δικαιότερου συστήματος υγείας από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, καθώς και η θεσμοθέτηση της συμμετοχής των ασθενών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών για την υγεία αναδεικνύονται σε μείζονα ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών.
Το φετινό Συνέδριο θα εστιάσει στις ακόλουθες τέσσερεις θεματικές ενότητες:
• Η συμμετοχή των Ασθενών στην Πολιτική Υγείας
• Η πρόσβαση των Ασθενών στο φάρμακο και τη θεραπεία
• Η ασφάλεια των ασθενών και η ποιότητα υπηρεσιών στα νοσοκομεία
• Οι αλλαγές στην ΠΦΥ και η θέση των ασθενών

Το συνέδριο διοργανώνεται από Οργανωτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 15 Φορέων Ασθενών σε συνεργασία με το Health Daily, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ